Sakat Hayvanlar İçin Seferberlik

Sakat Hayvanlar İçin Seferberlik
Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Nilüfer Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve UÜ Zihinsel Engelliler Öğretmenliği öğrencileri ile birlikte üniversitede açtığı stantta, ‘Engelli...

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Nilüfer Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve UÜ Zihinsel Engelliler Öğretmenliği öğrencileri ile birlikte üniversitede açtığı stantta, ‘Engelli sokak hayvanlarına kucak açın’ çağrısı yapıyor.

Nilüfer Belediyesi, üniversite öğrencileriyle birlikte farklı bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Uludağ Üniversitesi’nde stant açan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Nilüfer Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve Uludağ Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Zihinsel Engelliler Öğretmenliği öğrencileri ile birlikte bir hafta boyunca engelli sokak hayvanlarının sahiplendirilmesine yönelik bilgilendirme çalışması yapacak. Proje kapsamında ortopedik engelli, kaza sonucu sakatlanmış ya da ilgiye ve bakıma muhtaç olan sokak hayvanlarının yanı sıra en çok zararı insanlardan gören dezavantajlı hayvanların sahiplendirilmesi hedefleniyor.

Engelli sokak hayvanlarının hayvanseverler tarafından sahiplenilmesi durumunda her türlü bakım ve masraflarının karşılanacağını belirten Nilüfer Belediyesi Veteriner İşler Müdürü Mürsel Büyükçoban hayvanseverlerden destek istedi. Büyükçoban, sokak hayvanlarına en çok zararın insanlar tarafından verildiğinin altını çizerek onlara yine insanların sahip çıkmasını istedi. Dr. Büyükçoban, “Sokak hayvanları, evcil hayvanlar ve doğada yaşayan hayvanların dışında yer alan engelli hayvanlar konusunda da bir şeyler yaparak toplumu yönlendirmek istiyoruz. Gerek ortopedik engelli, gerekse trafik kazasından dolayı özürlü kalmış hayvanlar bakıma muhtaç” diye kaydetti.

Mürsel Büyükçoban, projen hayata geçirilmesini sağlayan Uludağ Üniversitesi öğrencilerine ve Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubuna da teşekkür etti. Uludağ Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi önünde açılan stant bir hafta boyunca açık kalacak ve öğrenciler engelli hayvanların sahiplendirilmesi konusunda bilgilendirilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.