Saldırganın Ağabeyinden Çarpıcı İddialar

Saldırganın Ağabeyinden Çarpıcı İddialar
Kars’ta 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden Veysi Erim’in ağabeyi Felemez Erim, kardeşinin 6 aydır psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, “Veysi buraya atandığı zaman çalışanlar Diyarbakırlı oldu...

Kars’ta 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden Veysi Erim’in ağabeyi Felemez Erim, kardeşinin 6 aydır psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, “Veysi buraya atandığı zaman çalışanlar Diyarbakırlı olduğu için kendisini dışlamış ve baskı yapmış. Bu yüzden 6 aydır psikolojik tedavi görüyordu” dedi.

TÜİK Kars Bölge Müdürlüğünde çalışan ve bir süreden beri raporlu olan Veysi Erim, önceki gün çalıştığı kurumu basarak aralarında bölge müdürü Mehmet Tolon’un da bulunduğu 6 kişiyi öldürmüş, sonra aynı silahla intihar etmişti. Olayın ardından İHA muhabirine konuşan Veysi Erim’in ağabeyi Felemez Erim, TÜİK Kars Bölge Müdürü Mehmet Tolon ile iş arkadaşlarının, Veysi’yi Kürt olduğu için ötekileştirmesinden dolayı kardeşinin psikolojisinin bozulduğunu ve bu olayı gerçekleştirdiğini iddia etti.

“KARDEŞİME KÜRT OLDUĞU İÇİN İSTİFA ETMESİ YÖNÜNDE BASKI YAPILDI”

Kardeşine Kürt olduğu için istifa etmesi yönünde baskı yapıldığını öne süren Felemez Erim, “Veysi buraya atandığı zaman, yani gittiğinde Tolon ve arkadaşları ’biz istemiyoruz burada’ dedi. Diyarbakırlı diye ‘Senin burada ne işin var’ yönünde konuşmalar olmuş. Kardeşime çok baskı yaptılar. Kürt’sün dediler, ırkçılar yapmaya başladılar. Geçtiğimiz Nevruz’da 30 kişi Veysi’nin odasına baskı yapmış. Ne kadar Kürt varsa hepsine ana avratı küfür etmişler. ‘Siz Kürtsünüz ne işiniz var burada, kendi memleketiniz de kalın, istifa edeceksin’ demişler. Veysi de ben istifa etmeyeceğim, beni devlet gönderdi diye kendini savunmuş. Baskılara dayanamayan kardeşim bölge müdürü Tolon hakkında TÜİK Başkanlığı’na başvuruda bulunuyor. Ankara’daki müşavir kendisi gelip Veysi’ye istifa et diyor. Veysi ise istifa etmeyeceğini belirtiyor. Ankara’dan müfettişler, Mehmet Tolon’un 40 yıllık arkadaşları. Yani orada Veysi’yi haksız duruma düşürüyorlar. Veysi orada bayağı stres yaşıyor. Psikolojik baskılar sonucu son 6 aydır kardeşim tedavi görmeye başladı” dedi.

“RAPORLU OLMASINA RAĞMEN DAVA AÇILDI”

Kardeşinin raporlu olmasına rağmen hakkında dava açıldığını ifade eden Felemez Erim, “Kardeşimin arkasından film çevirdiler. 2 davadan biri kınama cezası, diğeri de kıdem cezası aldı. Son gelen kağıtta Mehmet Tolun’un baskısıyla tüm kurumun imzası vardı. Veysi bunu görünce direk çekip gitti. Gitti ve olayı o şekilde yaptı. Daha önce silahı yoktu. Bunları benimle konuşuyordu. Veysi ben Kürt’üm anadilimi inkar edecek değilim diyordu. Ben de idare et tayinini almaya çalışacağız diyordum. Biz bir milletvekilini devreye soktuk ama bir netice alamadık. Yani Mehmet Tolon ve Ankara’daki TUİK Başkanı arkadaş olduğu için bir türlü tayinini alamadık. İşe başladığı 1.5 yıl içinde hakkında 8 soruşturma açıldı” şeklinde konuştu.

“’YAPACAK BİR ŞEY YOK ONLARI VURUP İNTİHAR EDECEĞİM’ DEYİP GİTTİ”

Kendisinin Aralık ayında sorun uzamasın diye Kars’a gittiğini bildiren ağabey Erim, “Yolda Veysi beni aradı müdürün konuşulacak insan olmadığını söyledi. Ben de ısrar ettim gideceğim diye. Gidip şube müdürüyle görüştüm, neler dönüyor diye. Şube müdürü de ‘Neler döndüğünü Veysi sana anlatmış, ne dediyse hepsi doğru’ dedi. Niye bir şey yapmıyorsunuz dedim. O da ‘Adamın kolu Ankara’ya kadar uzun olduğu için yapacak bir şey yok, biz de direniyoruz, ben de tayinimi çıkaracağım buradan’ dedi. Bu olayın olmasının sebebi de büyük ihtimalle Veysi’yi satmasıydı. Diğerleri de büyük ihtimal ırkçılıkla oldu. Bana anlatılanlara göre 30 kişi Tolon’la birlikte odasını basmış. Küfür etmişler, Kürt’sün ne işin var burada dediler. Veysi de anadilimi inkar edemem, ben Kürt’üm demiş. En son annemle bazı şeyleri paylaşmıştı. Demişti ki, son 2 cezayı almışım, bir ceza daha alsam görevden men olacağım. Son cezayı da alacağını biliyordu. Yapacak bir şey yok onları vurup intihar edeceğim deyip gitti” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erim’in cenazesi Kars Valiliği tarafından Diyarbakır’a gönderileceği öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.