Salihli Belediye Başkanı Okay, Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi

Salihli Belediye Başkanı Okay, Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi
İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait kent içi çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Çarşamba Pazarı’nın bulunduğu alana yapılması planlanan Kültür Merkezi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

- İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait kent içi çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Çarşamba Pazarı’nın bulunduğu alana yapılması planlanan Kültür Merkezi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Çarşamba Pazarı’nın mevcut haliyle ilçeye yakışmadığını kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, bu alana Kültür Merkezi yapmayı planladıklarını söyledi. Gümüşçayı Rekreasyon alanında da incelemelerde bulunan Okay’a, yöre halkı büyük ilgi gösterdi. Okay “Çarşamba Pazarı, bu haliyle Salihli’ye yakışmıyor. Çarşamba Pazarı’nı, kamyon garajının olduğu yere taşımak istiyoruz. Kamyon garajının olduğu yerde otogarın üstünü de kullanarak çok katlı pazar yeri yapmayı düşünüyoruz. Şu an ki pazar yerinin olduğu yerin de altını otopark yaparak çeşitli sanatsal etkinliklerin yapılabileceği kültür merkezi olarak yaşama geçirmeyi düşünüyoruz. 2013 yılında ancak bu projeyi yürütebiliriz.”dedi.

YENİ MEZARLIK ALANI

Salihli’de yeni yapılan mezarlık alanı ile ilçede 20 yıl boyunca bu konuda bir sıkıntı yaşanmayacağına değinen Okay, “Salihli’nin temel ihtiyaçlarından birisi de yeni mezarlıktır. Yeni mezarlığın ada parselleriyle ilgili çalışmayı Fen İşleri Müdürlüğü yaptı. inşaat süresi yaklaşık bir yıl olacak. Tahminen müteahhit tarafından ön gördüğümüz süre içerisinde belediyemize teslim edilecektir. Asli mezarlığımız dolduğu için Çakallar Mezarlığı’nın ıslahını yaptık. Oraya erişim biraz zor olduğu için köprü ihtiyacı vardı. O köprü için de ihale yapıldı. Köprü ihalesiyle beraber Kurşunlu’daki piknik alanları için de ihale yaptık. Önümüzdeki günlerde kullanıma açılacaklar. Gümüş Çayı rekreasyon üzerindeki çalışmalarımız sürüyor. Hüseyin Bulut Köprüsü’ne kadar sol sahilindeki çalışmalar yapıldı. Hüseyin Bulut Köprüsü’nden çayın membasına doğru olan çalışmalar da sürdürülecek. Orada hem Taşıyıcılar Kooperatifinin son durakları var. Onlar önümüzdeki günlerde kaldırılacak. Anadolu Öğretmen Lisesi tarafında onlara yer yaptık. Onlar da oraya taşınacaklar.”dedi.

"YENİ YAŞAM ALANLARI OLUŞTURUYORUZ"

Okay, “Ege Bölgesi; Salihli, Manisa yazın oldukça sıcak günlerin yaşandığı yerlerdi. İnsanlar yazın kendilerini dışarıya atıyorlar. Salihli’de geçtiğimiz çalışma döneminde yapılan yeşil alan çalışmaları ile kişi başına düşen yeşil alan miktarı 11 metrekareye yaklaşmıştır. Bu Türkiye’de oldukça yüksek bir rakamdır. Avrupa Birliği standartlarının üstünde bir rakamdır. Salihli gerçekten bol yeşil parkları olan kent haline dönüşmüştür. Halkımız sıcak yaz günlerinde bu yeşil alanları kullanabilir hale gelmiştir. Yeşil, temiz ve sağlıklı bir çevre temel insan haklarıdır. Böyle bir çevreyi yaratmak da bizlerin temek görevidir. Bu alanda oldukça geniş mekanlara sahip olan kentler daha çağdaş kentler oluyor. Salihli bu bakımdan yöredeki diğer kentlerden çok daha farklı konuma taşıdık” dedi.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA ÖNEM VERİYORUZ"

Okay ayrıca “Salihli’de engellilerle ilgili derneklerle yaptığımız görüşmelerde onların faaliyetlerini sürdürebilecekleri, sosyal etkinlikler düzenleyecekleri bir alana ihtiyaçları olduğunu fark ettik. Ve bu sene yılın ilk aylarında engellilerin kullanabileceği bir parkı yaşama geçirdik. Oradaki oyun grupları engellilerin kullanabileceği şekilde düzenlendi. Orada yapılan kafetarya da da engelli derneklerinin mensupları sosyal faaliyetlerini sürdürebilecekleri şekilde yaşama geçiriyorlar. Buna ilave olarak özellikle yürüme engellilerinin kullanabileceği bir aracı Salihli Belediyesi olarak edindik. Onları çeşitli zamanlarda istekleri doğrultuda yakın yerlere eriştirmek amacıyla kullanıyoruz.” diye konuştu.

"HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK"

Salihli Belediyesi’nin sportif faaliyetleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay “Tabi gönül Salihli Belediyesi’nin çok daha farkı alanlarda olmasını istiyor. Ama biz zaman zaman söylediğim gibi spora da kültür ve sanata da biraz farklı bakıyoruz. Türkiye’nin ve gelişmekte olan ülkelerin temel sorunlarından bir tanesi de çağdaşlaşmaktır. Çağdaşlaşmak, çağdaş olabilmektir. Elbette demokrasi prensiplerini, laikliği, kadın-erkek eşitliğini, sanayi toplumu olabilmeyi, ilmin ve aklın yol göstericiliği içerir. Ancak spor, kültür ve sanat da çağdaşlaşmanın çok önemli bileşenleridir. Salihli Belediyesi olarak kültür, sanat ve sporu önceleyen anlayışla görev yapmaya çalıştık. Salihli Belediyesi olarak 8 branşta çocukların spor yapmalarını sağlayacak çalışma içerisinde olduk. Çünkü biz inanıyoruz ki spor çağdaş olabilmek kadar, bireyin dengeli ve sağlıklı gelişmesinin de temel unsurlarından birisidir. Salihli’de her yaşta insanın spor yapabilmesi için olanakları arttırdık. Çok daha amatör anlayışlarda bu olayı geliştirmeye gayret ettirdik. Tabi haklın Salihli’nin 3. ligde takımı olmasına dair isteği var. Bu yıl Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluğu hedefleyen bir anlayışla yola çıktık. İnşallah spor Şansı da takımımızın yanında olur. Biz kızlarımıza da bu imkanı sağlıyoruz. Atatürk’ün kızlarına o imkan verilince dünya düzeyinde başarılar sergilediğini daha önce görmüştük. Salihli’de özellikle voleybolun kızlarımız tarafından ileri düzeye taşımları için destek veriyoruz. Spora belediyeler daha büyük katkı verebiliyorlar. Lise düzeyinde çocuklarımız üniversiteye hazırlandıkları için sporla ilgilenemiyorlar. Ancak ilköğretim düzeyinde Salihli takımları Türkiye’de 2.likleri 3.lükleri kazanır hale gelmişlerdir. Bu başarılar Alparslan İlköğretim Okulu tarafından Fadime Volkan İlköğretim Okulumuz tarafından sağlanmıştır. Yine gençler düzeyinde basketbol şampiyonlarımız var.”dedi

VATANDAŞ TAKDİR ETTİ

Gümüşçayı Rekreasyon alanında incelemelerde bulunan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Salihli Belediyesi’nin bölgede yaptığı kentsel yenileme ve yeni yaşam alanları oluşturma çalışmaları sayesinde bölgenin adeta hızlı bir kabuk değişimi sürecine girdiğini kaydeden vatandaşlar, “Salihli’nin yıllardır göz ardı edilen bu bölgesi, belediyemizin yaptığı çalışmalar sayesinde adeta cazibe merkezi konumuna geldi. Bölgede şuanda ciddi bir değişim yaşanıyor. Gümüşçayı projesi ile de yöre sakinleri olarak çok güzel bir alana kavuştuk. Sıcak yaz akşamlarında binlerce kişi buraya akın ediyor. Çocuklarımız içinde yeni oyun alanları oluşturulmaya başladı. Ayrıca kadınlar içinde sportif araç ve gereçler konuldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” dediler.

SALİHLİ ŞANTİYEYE DÖNDÜ

Salihli’de inşaat sektörünün de hızlı bir gelişim sürecinde olduğunu kaydeden Okay “Salihli’de bin 400 daire ruhsatı verdik. Bu sene de 600e yakın ruhsat daha verdik. Salihli bir şantiyeye döndü. Şehrin içersinde binalar yenileniyor. Biz Manisa kadar çok burada kafetaryalar mini bir hayvanat bahçesi yapılacak. Bunlar önümüzdeki dönemde yaşama geçirilecek faaliyetler.” dedi.

SALİHLİ BELEDİYE BAŞKANI OKAY, BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

SALİHLİ BELEDİYE BAŞKANI OKAY, BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

SALİHLİ BELEDİYE BAŞKANI OKAY, BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

SALİHLİ BELEDİYE BAŞKANI OKAY, BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

SALİHLİ BELEDİYE BAŞKANI OKAY, BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

SALİHLİ BELEDİYE BAŞKANI OKAY, BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

SALİHLİ BELEDİYE BAŞKANI OKAY, BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

SALİHLİ BELEDİYE BAŞKANI OKAY, BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.