Salihli’de, Tehlike Oluşturan Dur-geç Köprüleri Yıkıldı

Salihli’de, Tehlike Oluşturan Dur-geç Köprüleri Yıkıldı
Salihli-Akhisar karayolu üzerinde bulunan ve özellikle sürücüler için tehlike oluşturan dur-geç köprülerinin yıkımına başlandı.

- Salihli-Akhisar karayolu üzerinde bulunan ve özellikle sürücüler için tehlike oluşturan dur-geç köprülerinin yıkımına başlandı.

Salihli’de 1960 yılından bu yana hizmet veren ve dur–geç köprüleri olarak tabir edilen iki köprüden biri olan Alaşehir Çayı üzerindeki köprü, ihaleyi alan yüklenici firma tarafından yıkıldı. Alaşehir Çayı üzerinde bulunan, Salihli’nin İstanbul-Akhisar-Gölmarmara ve 25 mahallesiyle bağlantısını sağlayan köprünün artık ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini gören Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, özellikle sürücüler için tehlike oluşturan köprülerin yapılacağı sözünü vermişti. Verilen sözün kısa sürede yerine getirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden vatandaşlar, Başkan Ergün ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Yapılan çalışmanın Salihli için hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 3,40 metre olan köprü genişliğinin yeni yapılacak köprü ile birlikte 9 metreye çıkacağını belirterek, “Gelinen noktada sözümüzü tuttuk. İnşallah 1 yıl içinde yeni yolu Salihlili hemşerilerimizin hizmetine sunmuş oluruz”dedi. Her hafta bir ilçeyi ziyaret ederek, sorunların tespitini yerinde yaptıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Salihli’ye yaptığımız ziyarette, Belediye Başkanımız Zeki Kayda ile birlikte dur-geç denilen köprüleri inceleyip, yaşanan sıkıntıyı yerinde görmüştük. Çift şeritli yolu köprüler teke düşürdüğü için karşıdan gelen araçlar, diğer araçların geçmesini bekliyor, bu da trafiğin kilitlenmesine neden oluyordu. Hemen ilgili daire başkanlığımıza talimat vererek, ihale sürecinin hazırlanmasını istemiştim. Ağustos ayında yaptığımız incelemelerde de bu köprülerin hemen ele alınması gerektiğini söylemiştim. Gelinen noktada sözümüzü tuttuk. İnşallah 1 yıl içinde yeni yolu Salihlili hemşerilerimizin hizmetine sunmuş oluruz” diye konuştu.

SALİHLİ’DE, TEHLİKE OLUŞTURAN DUR-GEÇ KÖPRÜLERİ YIKILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.