Salman Özdoğan’dan Çok Çarpıcı Açıklamalar

Salman Özdoğan’dan Çok Çarpıcı Açıklamalar
Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) camiasının tanınmış, etkin ve önde gelen isimlerinden Salman Özdoğan, partisi ve kendisinin aday olup-olmayacağı konularında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) camiasının tanınmış, etkin  ve önde gelen isimlerinden Salman Özdoğan, partisi ve kendisinin aday olup-olmayacağı konularında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ailesinden gelen “ülke ve ülkü sevdasını” benimseyerek 2000 yılından sonra aktif olarak siyasete girdiğini ifade eden ve aslen Pazarcıklı olan Salman Özdoğan, MHP Kahramanmaraş teşkilatında merkez ilçe başkanlığının ardından İl Başkanlığı görevinden sonra 2007’de milletvekili adayı ve 2014 yerel seçimlerinde de Pazarcık’tan Belediye Başkanı adayı oldu.

Kendi ifadelerine göre vatan ve millet sevdalısı olan Özdoğan, aileden gelen bir gelenekle MHP’de siyaset yaptığını belirterek, 2000’li yılların başlarında partinin zor günler yaşadığını söylediği bir dönemde il başkanlığı görevindeyken büyük bir fedakârlık göstererek Kahramanmaraş’ın tüm mahallelerinde ve köylerinde teşkilatlanma çalışmalarını yaptıklarını anlattı.

Şu anda MHP’li olarak ilde siyaset yapmanın şartlarının oluşmadığını savunan Özdoğan, eski il başkanı Mustafa Bastırmacının istifasının ardından yaklaşık 3 aya yakın bir süre geçmesine rağmen İl Başkanı atanamamasının bu durumun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

2015 genel seçimlerinin ülke için önemli olduğunu aktaran Özdoğan, Türkiye’nin MHP’ye ihtiyacı olduğunu ancak şu ana kadarki gidişatın MHP’nin bu sorumluluğun farkında olmadığını gösterdiğini öne sürdü.

Özdoğan, Kahramanmaraş’ta MHP’de üst noktalarda siyaset yaptığını zanneden ancak dedikodu yaparak, birbirini çekiştirerek siyaset yaptıklarını düşünenlerden ve bunun da bir siyaset olduğunu zannedenlerden dolayı il teşkilatının dağınıklık yaşadığını ileri sürdü.

Kahramanmaraş’ın AK Parti Belediye Başkanları döneminde yeterli belediyecilik hizmetini alamadığını öne süren Özdoğan, yeni Başkan seçilen Fatih Mehmet Erkoç’u azimli gördüğünü ve geçmiş dönemlerde alınamayan hizmetlere şehrin bu dönemde kavuşacağını ümit ettiğini dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Milletvekili Mahir Ünal’ın Kahramanmaraş için büyük bir şans olduğunu belirten Özdoğan, bu şansın iyi kullanılamadığını ifade ederek yerel siyasetçiler, yöneticiler, STK’lar, muhalefet, iktidar partisi el ele verip Kahramanmaraş için kazanımlar elde edebileceğini de kaydetti.

“BEN MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ ÇİZGİSİNDEN GELEN BİR AİLENİN MENSUBUYUM”

Salman Özdoğan kendisi ve siyasi yaşamı hakkında verdiği kısa bilgide şunları aktardı: “1963 Kahramanmaraş doğumluyum, ilköğrenimi tamamladıktan sonra orta öğrenimi Ankara Yükseliş Kolejinde tamamladım, lise eğitimimi Kahramanmaraş Lisesinde bitirdim. Daha sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi iktisat fakültesinde eğitime devam ettim sonra ise ticaret ve iş hayatına girdim. Uzun yıllar Ankara, İstanbul’da iş hayatıyla iştigal ettikten sonra 1999-2000 yıllarında ailemin isteği üzerine Kahramanmaraş’a geldim. Siyasetin hep içerisindeydik, Ben Milliyetçi Hareket Partisi çizgisinden gelen bir ailenin mensubuyum, bu hareketin içerisinde gözlerimi açtım, ocaklarda yetiştim. Türkiye’nin o karanlık günlerinde Türk-İslam sentezini, vatan millet sevgisini dolu dolu yaşayan bir kişiyim. 1999 yıllarında kongre döneminde, dönemin İl Başkanı Edip Özbaş Bey’in ısrarlı teklifleri neticesinde, daha Kahramanmaraş’a yerleşmediğim için o kongrelerde müdahil olamadım ama 2000 yılından sonra, Sayın Özbaş’ın milletvekilliğinden sonra, yeni şekillenen il yönetiminde il muhasibi olarak siyasete ve politikaya resmen, aktif olarak girmiş oldum. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi merkez ilçe kongresinde aday oldum.

“BİZ AİLEDEN GELEN BİR GELENEKLE SİYASET YAPIYORUZ”

15 Haziran 2003’te, Milliyetçi Hareket Partisinin zor günlerinde, baraj altında kaldığı dönemde MHP’den merkez ilçe başkanı seçildim. Daha önce babam da 1979 yılında MHP İl Başkanlığını yaptı, biz aileden gelen bir gelenekle siyaset yapıyoruz. Merkez ilçe başkanlığı ve akabinde il başkanlığı, sağ olsunlar Milliyetçi Hareket Partisi tabanı bizi onurlandırdılar. Biz de elimizden geldiğince vazifemizi layıkıyla yapmaya çalıştık. Çok kötü günlerde teşkilatlanmamız bitmiş, baraj altında kalmışız, partimize ve tabanımıza olan sorumluluğumuz gereği çok ciddi çalışmalar yaptık. Kahramanmaraş’ın tüm mahallelerinde, köylerinde teşkilatlanmaların yaptık. Kahramanmaraş halkı, tabanımız hala bu konuda sitayişle bahseder.”

cimg0246.jpg

“GÖREVDEN KAÇMADIK, ÇOK KRİTİK BİR İLÇEYDİ, ÇOK KRİTİK BİR SEÇİMDİ”

Kritik bir dönemde kritik bir yerde Belediye Başkanlığı için aday olduğunu dile getiren Salman Özdoğan şunları söyledi: “2007 seçimlerinde de milletvekilliği için adaylık müracaatımız oldu daha sonra siyasete bir süre ara verdik. Siyasi atmosferin çok uygun olmadığını düşündük şu anda da aynı düşünceye sahibim. Ancak 30 Mart 2014 seçimlerinde belediye başkanlığı için aday olmam konusunda çok ciddi talep oldu, Dulkadiroğlu ilçesi için tabandan talep oldu, Pazarcık için halkın çok ciddi talebi oldu. Kahramanmaraş’ta (merkezde) politikada şartları uygun görmediğim için ve benim yapıma uygun bir atmosferi MHP’de görmediğim için Pazarcık’tan aday olmayı tercih ettim. Memleketimi olan sorumluluğumu ve görevimi yerine getirmek adına çünkü çok talep vardı. Görevden kaçmadık, çok kritik bir ilçeydi, çok kritik bir seçimdi malum 2014 seçimleri 2015 seçimlerine dayanak oluşturan önemli bir seçimdi.

“DOĞUNUN BATIYA AÇILAN PENCERESİDİR PAZARCIK”

Genç dimağlara nüfuz etmek, onurlu ve hasiyetli MHP’yi Pazarcık ilçesinde oluşturmak adına ve MHP sevdasını Pazarcık’a temaruz ettirmek için orada kullandık. Kritik bir seçimdi, doğunun batıya açılan penceresidir Pazarcık, PKK’nın ciddi manada politik ve lojistik üstlenmesinin olduğu bir ilçedir. Dolayısıyla MHP’nin orada varlığını güçlenerek devam ettirmesi çok önemliydi. Bir orada o kazanmış bu kazanmış diye bakmıyoruz, bakış açımız tamamen odur. Çok büyük zorluklara rağmen seçimi yaptık, benim teşkilatçılığımı ve siyasetçiliğimi beni yakından tanıyan arkadaşlar bilir; gidilmedik köy, gidilmedik mezra bırakmadık. Buna PKK’nın en yoğun olduğu köyler de dahil oralarda MHP’ye az da olsa oy çıkarttık.”

“KAHRAMANMARAŞ’TA BEN SİYASET YAPMANIN ŞARTLARININ OLUŞMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Özdoğan, MHP Kahramanmaraş il teşkilatını eleştirdiği açıklamasında şunları dile getirdi: “MHP’nin Kahramanmaraş’ta içinde bulunduğu şartlardan dolayı çok zor şartlar yaşıyoruz, bunun Kahramanmaraş ayağı da var, Ankara ayağı da var, bunun ikisinin ayrı ayrı tartışılması ve analiz edilmesi gerekir. Kahramanmaraş Milliyetçi Hareket Partisi’nde ben siyaset yapmanın şartlarının oluşmadığını düşünüyorum, doğru bir zeminde değil. 3 aya yakın bir dönemdir hala MHP İl Başkanı atanamamıştır. 2015 seçimleri kaldı ki ülkemiz için çok önemli bir seçim, içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı ülkenin MHP’ye ihtiyacı var. Ancak MHP bu sorumluluğunun farkında mı onu bilemiyorum. Ancak şu ana kadarki gidişat, anladığım kadarıyla bu sorumluluğun farkında değil.

cimg0250.jpg

“SİYASET YAPTIĞINI ZANNEDEN ARKADAŞLARIMIZDAN DOLAYI KAHRAMANMARAŞ BU DAĞINIKLIĞI YAŞIYOR”

Seçimin üzerinden 8 ay geçti, biz kendi içerimizde hala o seçimin değerlendirmesini dahi yapamadık. Bu MHP’de bu güne kadar yaşanmış bir hadise değil. Bu ancak ihtilal dönemlerinden sonraki çektiğimiz sıkıntılı günlerdeki dağınıklıktan yaşadığımız şeylerdi. Bu gün maalesef bu ülkenin en ihtiyacı olduğu dönemde biz bunu sağlamıyoruz. Benim sitemim bunadır, Kahramanmaraş’ta üst noktada MHP’de siyaset yaptığını zanneden, dedikodu yaparak, birbirini çekiştirerek siyaset yaptığını, bunun bir siyaset olduğunu zanneden arkadaşlarımızdan dolayı da Kahramanmaraş maalesef bu dağınıklığı yaşıyor.”

“AK PARTİYE KAHRAMANMARAŞ 2002’DEN BERİ ÇOK CİDDİ DESTEK VERMEKTE”

AK Parti döneminde Kahramanmaraş’ın gerekli hizmetleri alamadığını ancak Başkan Erkoç’un döneminde bu hizmetlerin alınmasını ümit ettiğini dile getiren Özdoğan şunları konuştu: “AK Parti kurulduğundan beri, ülkenin konjöktörünün de müsait olması, Kahramanmaraş’ın yapısının da AK Partiyle, en azından söylemleriyle uyum sağlamasından mütevellit AK Partiye Kahramanmaraş 2002’den beri çok ciddi destek vermekte. Yani bu bazı ilçelerde yüzde 82’lere kadar oldu, ısrarla da devam ediyor. Ancak Kahramanmaraş AK Partiye verdiği desteğin karşılığını maalesef alamadı. Bu kadar büyük desteğe rağmen maalesef karşılığını alamamıştır.

“FATİH BAŞKANDAN UMUTLUYUM, GAYRETLİ VE İSTEKLİ GÖRÜYORUM”

Gözle görülür bir şey yok, 12 yıldır bir ilçemizin yolunu dahi bağlayamadılar. Yıllar önce duble yollar gündeme geldiğinde bunların ancak pantolon dublesi yapacaklarını söylemiştik. Ulaşım, yatırım konusunda belediyecilik konusunda da (Kahramanmaraş olarak) çok geri kaldık, ben İnşallah (Büyükşehir Belediye Başkanı) Fatih (Mehmet Erkoç) Başkandan umutluyum, gayretli ve istekli görüyorum. İlçe başkanlığı, il başkanlığı yaptı, AK Parti’yi çok iyi tanıyor; Kahramanmaraş’ı da çok iyi tanıyor ve azimli, gayretli görüyorum. İnşallah geçmişte alamadığımız hizmetleri inşallah bu dönem alırız. Söz konusu Kahramanmaraş olunca meseleye partiler üstü bakıyorum. Biz Kahramanmaraş odaklı bakıyoruz zaten bundan sonra da siyasete bu odaklı bakacağız.”

“KIRILMIŞ, DÖKÜLMÜŞ, TEŞKİLATLARI DAĞILMIŞ BİR DURUMDA, BUNLARI AŞMAMIZ LAZIM”

Kahramanmaraş’ta zaten muhalefet yok, problemimiz bu zaten. Olumlu bir muhalefet her zaman için katkı sağlar, MHP Kahramanmaraş’ta ana muhalefet ama MHP’nin içinde bulunduğu şartlardan dolayı adeta Kahramanmaraş tek parti devleti gibi. Tek parti dönemindeki devlet yapısı anlayışıyla Kahramanmaraş idame ettirilmekte ki bu çok ciddi bir noksanlık. Bir muhalefetin yapıcı, kalıcı, anlaşılabilir, halkın sorunlarına muktedir, bilen ve bunun çözüm yollarını ortaya koyabilen bir muhalefete ihtiyaç var. MHP ana muhalefet olmasına rağmen şu görüntüsüyle maalesef ümitlerimizi kırmakta. 3 aya yakın olmuş ana muhalefet partisinin bu ilde il başkanı dahi atanamamış. Kırılmış, dökülmüş, teşkilatları dağılmış bir durumda, bunları aşmamız lazım. Çünkü Maraş’ta CHP yok, AK Parti ile MHP var.

“MAHİR BEYİN ÖNÜNE PROJE KOYMAZSANIZ MAHİR BEYİN YAPACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK”

Kahramanmaraş’ta tüm partilerin, STK’ların, bürokratların şehre hizmet için bir araya gelmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Özdoğan şöyle konuştu: “Mahir Ünal Bey Kahramanmaraş için büyük bir şans, bundan da yararlanılamadı. Şimdi siz Mahir Beyin önüne proje koymazsanız ve bu projeyi takip etmezseniz Mahir Beyin yapacağı hiçbir şey yok. Buradaki yerel siyasetçiler, yöneticiler, STK’lar, muhalefet, iktidar partisi el ele verip böyle biz Kahramanmaraş’a kazanımlar elde edebiliriz. İşte Gaziantep, Kayseri, Malatya, Adıyaman böyle kazandı. Ama biz ayrık otları gibi birbirimizi sevmiyoruz, saygıyı, sevgiyi kaybettik, hâlbuki bizim ortak hedefimiz Kahramanmaraş’tır yani. Kahramanmaraş’ı seversek zaten birbirimizi sevmek mecburiyeti durumundayız, başka türlü bu işin içinden çıkamayız.

“BURASI TEK PARTİ DEVLETİ GİBİ YÖNETİLMEZ”

Mahir Bey geliyor, bir takım toplantılar yapılıyor, bakanlar katılıyor, çalıştaylar oluyor hiçbir tane muhalefet partisinden bir kişinin davet edildiğini görüyor musunuz? Ne münasebet, burası tek parti devleti gibi yönetilmez, burada biz de varız, olmalıyız, Kahramanmaraş için olmak durumundayız. MHP Kahramanmaraş’taki almış olduğu pozisyon yakışmıyor, sıkıntımız, ülkemizin genel sıkıntısı bu zaten.”

ÖZDOĞAN MHP İL BAŞKANLIĞI YA DA MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN ADAY OLACAK MI?

Şu anda hiçbir şekilde adaylık düşünmediğini söyleyen Salman Özdoğan; “Ben hiçbir yere aday değilim, Pazarcık belediye başkanlığı için aday olduğumda da kendi inisiyatifimle olmadım, tabandan gelen çok ciddi baskı ve ısrar neticesinde oldum. Her daim ülkemiz adına bırakın elimizi gövdemizi de koyduk, geçmişte de bunun örnekleri var yaşadık, yaptık, yine yaparız. Ancak şu ortamda MHP’de siyaset yapılmasının şartlarının oluşmadığını düşünüyorum dolayısıyla da aktif siyaset yapmayı düşünmüyorum, hiçbir şekilde aday değilim.

“ANCAK BEN BİR GÖREV ADAMI OLDUM İÇİN…”

İl başkanlığı konusunda, MHP Kahramanmaraş’ta hiç bu kadar aciz konuma düşmediğinden dolayı tabandan ciddi bir talep geldi. Ancak ben bir görev adamı oldum için, hiçbir görev talebinde bulunmayacağım, eğer MHP Genel merkezi böyle bir görev bize tevdi ederse asla görevden kaçmayacağımı da defalarca beyan ettim. Ancak ben asla bir yere aday değilim, aday olmam için şartların oluşması lazım. MHP’nin bu hantal yapısıyla da şartların oluşmadığını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

CHP DAHA BİR ERGEN ÇOCUK GİBİ KİŞİLİĞİNİ VE ŞAHSİYETİNİ BULMAMIŞ

MHP’nin önde gelen isimlerinden olan Salman Özdoğan; “Aklıselim hareket etmemiz lazım, MHP bu ülkenin olmazsa olmazı ve MHP’nin bu ülkenin ana muhalefeti olması gerekiyor. MHP, Kahramanmaraş’ın her evinde hatırası olan bir parti. Geçmişi köklü, asil bir geçmişi olan bir parti, bu millet bizi sever yeter ki biz bu millete nasıl gidileceğini bilelim. Ülkenin MHP’nin ana muhalefetine ihtiyacı var çünkü Cumhuriyet Halk Partisi baktığınız zaman daha bir ergen çocuk gibi kişiliğini ve şahsiyetini bulmamış. Cumhuriyeti kuran bir parti, bununla da övünüyorlar, köklü bir parti ama şu an baktığımız zaman 15-16 yaşındaki ergen çocuk görüntüsü veriyor. Daha kişiliği ve şahsiyeti oturmamış bir ergen çocuk görüntüsü veriyor her kafadan bir ses çıkıyor.” diyerek sözlerini bitirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.