Şampiyonlar Dereköy Er meydanında Buluştu

Şampiyonlar Dereköy Er meydanında Buluştu
Dulkadiroğlu İlçesi Dereköy mahallesin de düzenlenen 2. Şeref Eroğlu Kısa Şalvar Güreş Festivali yapıldı.

Dulkadiroğlu İlçesi Dereköy mahallesin de düzenlenen 2. Şeref Eroğlu Kısa Şalvar Güreş Festivali yapıldı.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Dulkadiroğlu Belediyesi ile Dereköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen festivale, 17 ilden yaklaşık 400 sporcu katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay,’’ Hizmet alanlarımız dairesinde özende riayet ettiğimiz sosyal belediyecilik ilkesinin gereği olarak belirli aralıklarla sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Hemşerimizle kültürel temelli sosyal buluşmalarını önemsiyoruz. Zira gelecek nesillere aktaracağımız ortak duygu, buluşmalar ve paylaşmalar neticesinde oluşturulabilir. Ata sporumuz güreşin bir alt dalı olan kısa şalvar güreşi bölgemizde eski dönemlerden bu güne taşınmış önemli bir sosyokültürel mirasdır. Bölgemizin yetiştirdiği pehlivanlarımızın varlığı bu aktarımı çok değerli kılmaktadır. Şu an aramızda bulunan ve bazıların da hemşerimiz olan yiğit pehlivanlarımız,  dünyanın çeşitli bölgelerinde bayrağımızı gururla dalgalandırılmışlardır. Kendilerine şahsım ve hemşerilerim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu etkinliğin gelecek yıllarda bölgesel, daha sonra ise ulusal bir organizasyon olarak devam ettirilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz’’dedi.

nst_3560.jpg

Adına düzenlenen şampiyonaya katılan milli güreşçimiz Şeref Eroğlu, Türkiye'yi uluslararası şampiyonalarda başarıyla temsil eden şampiyonlara, kendisini bu organizasyonda yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Yeni yeteneklerin yetişmesi açısından bu organizasyonların önemine dikkati çeken Eroğlu, "Bizler nasıl çim sahalardan yetiştik, ülkemizi gururla, başarıyla temsil ettiysek, inşallah buradaki kardeşlerimiz de 5-10 yıl sonra dünya minderlerinde memleketimizi temsil edecek ve içlerinden bazıları bizlere milli marşımızı dinletecek. Bizim için en büyük gurur budur" dedi.

Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçi Nazmi Avluca da şampiyonların bu çimlerde yetiştiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, güreş müsabakalarına geçildi. Güreşçilerin kispet yerine kısa şalvar giydikleri müsabakalar, renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 400 sporcunun katıldığı festival de başpehlivanlığı rakibi Taki Taşdemir'i tuşla yenen Halil Hopur elde etti.

nst_3700.jpg

Festivale, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Ak Parti İl Başkanı Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçicek, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, , İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Halk Sağlık Müdürü Ahmet Yener, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici Şampiyon Güreşçilerden Metin Kaplan, Nazmi Avluca, Mehmet Akif Pirim, Nuri Zengin Bayram Özdemir, Harun Doğan, Şeref Eroğlu, Mehmet Esenceli, Rıza Kayaalp Ve Bir Çok Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi Ve Muhtarlar Katıldı.

nst_4058.jpgnst_4359.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.