Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı Açıldı

Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı Açıldı
Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı 19 Mayıs Gençlik Kampı gençlere hizmet vermeye başladı.

- Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı 19 Mayıs Gençlik Kampı gençlere hizmet vermeye başladı.

Gençlik Kampı’nın açılışı Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Emre Kaçar’ın katılımıyla yapıldı.

Türkiye çapında 190 tane gençlik merkezlerinin olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Emre Kaçar, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bugüne kadar gençlik ve spora çok yatırım yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam ediyoruz. Şuan Türkiye’nin dört bir tarafı inşaatlarla, yatırımlarla dolu bir şekilde devam ediyor. Bu yatırımlarımız sporda olduğu gibi gençlik kısmımızda da geçerlidir. 190 adet gençlik merkezimiz Türkiye’deki gençlerimize hizmet vermekte ve gençlerimiz oraları evleri gibi kullanmaktadır. Yine bunun gibi Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki 20 adet kampımızda sadece bu yıl 26 bin gencimizi misafir ettik. Bu kampımızda da 13 farklı ülkeden gelip bizimle birlikte oluyorlar. Burada geleceğin kardeşliklerin, dostlukların, arkadaşlıklarının tohumları ekilmektedir. Bizde bu dostluğun ve kardeşliğin bir parçası olduğumuz için memnunuz ve mutluyuz” dedi.

19 Mayıs Gençlik Kampında şuanda 13 farklı ülkeden gençlerin olduğunu ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızca organize edilen bu kampta 13 ayrı ülkeden genç arkadaşlarımızın Türkiye’deki yine aynı yaş grubu arkadaşlarımız ile birlikte ortak kampı ülkeler arasındaki ve gençler arasındaki iletişimin gelişmesine, dostluğun pekişmesine ve ileride yaşanabilecek olan işbirliklerinin ortamının sağlanmasına önemli katkılar sunacaktır. Özellikle dışarıdan gelen konuklarımız ve Türkiye’den gelen konuklarımız için Samsun önemli bir kent ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna gidilen yolda ilk adımın atıldığı bir kenttir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız bir devlet olması ve bugün dünya ülkeleri arasında yer almasının başlangıç noktası Samsun’dur. Buradaki genç arkadaşlarımız şehri gezme, tanıma ve bu kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı alanları da yerinde görme fırsatı bulacaklardır. Samsun’un Türkiye Cumhuriyeti'ndeki kuruluşundaki bu rolüne de tanıklık etmiş ve daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Buradaki genç arkadaşlarımız belirli bir dönem sonra ülkelerindeki yönetici konumundaki kişiler olacaklardır ve burada oluşturdukları dostluklar sayesinde önümüzdeki yıllarda ülkeler arasındaki dostluğun gelişmesine de önemli katkılar sunacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gençlik merkezindeki öğrenciler müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi sundular. Ardından gençlik kampında kalan bayan öğrenciler Vali Aksoy ve eşi Hülya Aksoy ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kampın açılışına Vali Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, 19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, İlkadım Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler katıldı.

Kampın kapasitesi 180 kişilik olup, kampta el sanatları, tiyatro, müzik, halk oyunları, deniz aktiviteleri, spor aktiviteleri, geziler yapılmakta ayrıca voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivitelerin yapılabileceği sahalar ve amfi tiyatro ve yüzme havuzu bulunmaktadır.

SAMSUN 19 MAYIS GENÇLİK KAMPI AÇILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.