Samsun Canik Belediye Ligde Kalmayı Garantiledi

Samsun Canik Belediye Ligde Kalmayı Garantiledi
Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi 24. haftasında Samsun Canik Belediye, kendi evinde karşılaştığı Beşiktaş’ı 90-73 yendi. Bu sonuçla Samsun Canik Belediye takımı ligin bitimine 2 hafta kala ligde kal...

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi 24. haftasında Samsun Canik Belediye, kendi evinde karşılaştığı Beşiktaş’ı 90-73 yendi. Bu sonuçla Samsun Canik Belediye takımı ligin bitimine 2 hafta kala ligde kalmayı garantiledi.

Konuşmasına Beşiktaş’ın oynayacağı play-off müsabakalarında başarılar dileyerek başlayan Samsun Canik Belediye Baş Antrenörü Ekin Baş, “Maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Sylvia Shaqueria Fowles’in katılmasıyla inanılmaz bir ritim yakaladık ama Fowles olmadan da bu çocuklarla beraber bir çok maç kazandık. Güzel bir sezon oldu. Sakatlıklar, hastalıklar gibi çok zorluklar yaşadık. Buna rağmen Samsun’u çok iyi temsil ettiğimiz düşünüyorum” dedi.

Kazandıkları için mutlu olduğunu belirten Samsun Canik Belediyesporun takım kaptanı Gökçe Doğan ise “Beşiktaş’ı yenmek önemli bir galibiyet. Ligin ilk 5’inde olan bir takıma karşı galip geldik. Evimizdeki maçlarımızı kazanarak ligi bitirmek istiyoruz. Hak ettiğimiz sıralamanın bu olduğunu düşünmüyorum ama istemediğimiz sakatlıklar sonucu ligi bu sıralarda bitiriyoruz. Ligin sonunu iyi bitirmek istiyoruz. Her iki takımı da tebrik ediyorum” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Maça iyi başlayamadıklarını ifade eden Beşiktaş Baş Antrenörü Ömer Buharalı, “İlk 2 periyot iyi basketbol oynadığımızı söyleyemem ama ikinci yarı dengeledik ve oyun kurduk. İlk 2 periyotta açılan farkı kapatmak kolay olmadı. İlk devre çok düşük yüzdelerle oynadık. Samsun Canik Belediye hücumu düzgün oynadılar. Biz bugün çok yumuşak müdafaa yaptık ve cezasını da çektik. Fowles’in gelmesiyle hücum gücü yüksek bir takım haline geldi. İyi basketbol oynayamadık. Samsun Canik Belediyesi hak ederek kazandı” şeklinde konuştu.

Kaybettikleri için çok üzgün olduğunu belirten Beşiktaşlı oyuncu Esra Erden Atacan ise, “Bugün bizim günümüz değildi. Samsun Canik Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Bizim için kalan 2 maç çok önemli" açıklamasını yaptı.

BEŞİKTAŞLI OYUNCU ESRA ERDEN ATACAN, “BUGÜN BİZİM GÜNÜMÜZ DEĞİLDİ. SAMSUN CANİK BELEDİYESİ’Nİ TEBRİK EDİYORUM. BİZİM İÇİN KALAN 2 MAÇ ÇOK ÖNEMLİ” DEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.