Samsun İl Milli Eğitimin Proje Başarısı

Samsun İl Milli Eğitimin Proje Başarısı
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan "Effective Extra-Curricular Programming for a Better School Climate (Daha İyi Bir Okul İklimi İçin Etkili Sınıf Dışı Müfredat Progra...

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan "Effective Extra-Curricular Programming for a Better School Climate (Daha İyi Bir Okul İklimi İçin Etkili Sınıf Dışı Müfredat Programlama)” isimli proje 171 bin 198 euro hibe almayı başardı.

Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2015 Yılı Erasmus+ okul eğitimi (Karma), Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar Projeleri Başvuru Sonuçları açıklandı. Açıklanan projeler sonrasında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü büyük bir başarıya imza attı.

Son başvuru tarihi 31 Mart 2015 olan Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 (KA2) Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıkları kapsamında tüm Türkiye’den 201 proje Ulusal Ajans’a başvuru yaptı. Bu başvurulardan 200 tanesi Ulusal Ajans tarafından değerlendirilmeye alındı. Her bir proje en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirildi. Bu değerlendirmeler sonrasında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan "Effective Extra-Curricular Programming for a Better School Climate" isimli proje tüm Türkiye de kabul edilen 17 proje arasında yer almayı başardı.

171 BİN 198 EURO HİBE

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan "Effective Extra-Curricular Programming for a Better School Climate (Daha İyi Bir Okul İklimi İçin Etkili Sınıf Dışı Müfredat Programlama)” isimli proje 171 bin 198 euro hibe alma başarını gösterdi. Türkiye’de sadece 9 İl Milli Eğitim Müdürlüğü projesi hibe almaya hak kazandı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimimiz Erasmus Plus projelerinde ve diğer hibe projelerinde gösterdiği başarılarla Samsun eğitimine önemli katkılar sağlamaktadır. Samsun Avrupa Birliği projelerinden elde ettiği hibe miktarı ile Türkiye’de birinci sıradadır. Bunda da Ar-Ge ekibimizin yoğun çalışma temposu, takım ruhu oluşturma becerisi, özverili çalışmaları önemli bir etkendir. Bizler de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu anlamda Ar-Ge Birimimizi her zaman destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

YEDEK LİSTEDE SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİR PROJE İLE YER ALIYOR

Ayrıca yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 140,150 euro hibeye sahip "Developing Multicultural Migrant Education Curriculum (Çok Kültürlü Göçmen Eğitim Müfredatı Geliştirme)” isimli proje 8. yedek sırada yer aldığını, bu projenin de geçmesinin beklendiğini ifade eden Girgin, “Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ekip çalışmasına çok büyük önem veriyoruz. ARGE birimimiz tarafından hazırlanan bu projeler Samsun’un sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da bilinirliliğini de önemli derecede artıracaktır. Samsun’un eğitiminin Avrupa ölçeğinde ses getirmesi için bütün Samsun Eğitim camiası olarak çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“ANADOLU VAKFI İLE İŞBİRLİĞİNDE PROJE DÖNGÜSÜ EĞİTİMLERİ ETKİSİNİ GÖSTERİYOR”

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Samsun’da Erasmus Plus projelerinin bilinirliliğini artırmak ve tüm eğitim kurumlarına destekte bulunmak için Anadolu Vakfı ile işbirliği içinde “Proje Döngüsü” eğitimlerinin düzenlendiğini belirten Aytekin Girgin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Vakfı’nın işbirliği ile düzenlenen “Proje Döngüsü” eğitimlerinden bugüne kadar 4 bin 966 öğretmenin faydalandığını kaydetti. Öğretmenler tarafından beğeni ile karşılanan eğitimler sonrasında öğretmenlerden rehberlik hizmeti almak isteyenlere birebir rehberlik çalışmasının Ar-Ge Birimi tarafından yapıldığını anlatan Girgin, “Ar-Ge Birimimiz sadece proje yazmakla kalmayıp okullarımızda proje yazımı konusunda destek vermekte ve rehberlik faaliyeti yürütmektedir. Bunun neticesinde okul bazlı projelerde Samsun önemli bir yere gelmiştir. Projesi geçen okullarımıza, projede emeği geçen bütün öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Ayrıca başarılı çalışmalarından dolayı Ar-Ge Birimimize teşekkür eder başarılarının daim olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.