Samsun, Tiyatroda Karadeniz’in Merkezi Olmaya Aday

Samsun, Tiyatroda Karadeniz’in Merkezi Olmaya Aday
Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği(KATİB) “3. Tiyatro Köyü” faaliyetini de Samsun’da gerçekleştirdi.Etkinlikler, Büyükşehir Belediyesi katkıları ile Büyükşehir Sanat Merkezi ve b...

Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği(KATİB) “3. Tiyatro Köyü” faaliyetini de Samsun’da gerçekleştirdi.

Etkinlikler, Büyükşehir Belediyesi katkıları ile Büyükşehir Sanat Merkezi ve bahçesinde gerçekleştirildi. Eğitim çalışmalarına; İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçıları Hülya Karakaş, Hakan Yavaş, tiyatro ve dizi oyuncusu Birgül Ulusoy, Mahşeri Cümbüş Grubu kurucusu dizi ve tiyatro oyuncusu Burak Satıbol, yine Mahşeri Cümbüş Grubu’ndan Fatih Günay, Maskara Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Nazif Uslu, ODÜ Tiyatro Bölümü Öğr. Gör Hakan Alkan katıldı.

Her gün yaklaşık 80-100 arası tiyatrocu misafirin ağırlandığı köyde atölyeler dışında birde panel yapıldı. Panelin konusu “Ödeneksiz ve yarı ödenekli tiyatroların Karadeniz’deki durumu” oldu. 2 saat süren panelde genellikle Karadeniz Bölgesi’ndeki üye tiyatroların salon, çocuk oyunları için milli eğitim izinleri, teknik eksiklik problemleri üzerine tartışıldı.

Atölyelerde clown oyunculuk, oyunculuk teknikleri, rol yaklaşımları, kendini tanıma, birlikte hareket etme, vb konular üzerine çalışmalar yapıldı.

KATİB Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kaynar, “Örgütlü bir yapıya ihtiyacı olan, tiyatroda eğitimin ölünceye kadar sürdüğünü düşünen, egosunu denetleyebilen tiyatro emekçilerini derneğimize üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği(KATİB) “3. Tiyatro Köyü” faaliyetini de Samsun’da gerçekleştirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.