Samsun’da Yürüyüş Gerginliği

Samsun’da Yürüyüş Gerginliği
Samsun’da, HDP’lilerin de aralarında bulunduğu "Barış Bloku" adı altında yapılmak istenen yürüyüşe vatandaşlar tepki gösterince gerginlik yaşandı. Gerginliğin artması üzerine polis yürümek isteyen gru...

Samsun’da, HDP’lilerin de aralarında bulunduğu "Barış Bloku" adı altında yapılmak istenen yürüyüşe vatandaşlar tepki gösterince gerginlik yaşandı. Gerginliğin artması üzerine polis yürümek isteyen grubu olay yerinden kaçırırken, çıkan olaylarda 3 kişi gözaltına alındı.

TMMOB, DİSK, KESK, Devrimci 78’ler, Halkevleri, Öğrenci Kollektifleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Emek Partisi, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi, Sosyalist Kadın Meclisleri, Birleşik Devrimci Parti ve Halkların Demokratik Kongresi’nin oluşturduğu "Samsun Barış Bloku" 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Samsun Öğretmenevi önünden İstiklal Caddesi boyunca yürüyüş yapmak istedi. Aralarında HDP’lilerin de bulunduğu guruba, karşıt görüşlü vatandaşlar tepki gösterdi. Samsun polisi 19 Mayıs Bulvarı ve İstiklal Caddesi’ni araç ve yaya trafiğine kapatarak geniş güvenlik önlemi aldı. Ancak vatandaşların tepkisi çığ gibi büyüyünce polis olayların daha da büyümemesi için yürüyüş yapmak isteyenleri toplandıkları öğretmenevi önünde polis otobüsüne bindirerek olay yerinden kaçırdı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Yürüyüş engellenince vatandaşlar da İstiklal Marşı okuyup çevik kuvvet polisine sevgi gösterisinde bulundular.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.