Samsung Galaxy S6’ın Güvenliği İntel’e Emanet

Samsung Galaxy S6’ın Güvenliği İntel’e Emanet
Dünya genelinde, Samsung Galaxy S6 cihazları Intel Security’nin McAfee VirusScan Mobile anti-malware teknolojisi ile önyüklenmiş olarak müşterilere sunulacak.Intel Security Samsung’un, Galaxy S6 ve S6...

Dünya genelinde, Samsung Galaxy S6 cihazları Intel Security’nin McAfee VirusScan Mobile anti-malware teknolojisi ile önyüklenmiş olarak müşterilere sunulacak.

Intel Security Samsung’un, Galaxy S6 ve S6 Edge akıllı telefon kullanıcılarına kendilerini giderek artan mobil tehditlere karşı korumalarını sağlayacak bir güvenlik çözümü sunacağını duyurdu. Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge ilk kez VirusScan Mobile teknolojisiyle donatılmış halde müşteriyle buluşacak. Bu anlaşma sayesinde, müşteriler Galaxy S6 cihazlarında hem kötü amaçlı yazılım önleyici teknolojinin hem de daha güvenli bir mobil Internet deneyiminin keyfini yaşayacak.

Dünya giderek daha da ince bağlantılarla örülüp, mobil cihazlar her yere yayıldıkça, karmaşık yetkisiz giriş tehditleri de artmaya devam ediyor. Birçok popüler ünlünün fotoğraflarının sızdırıldığı “celebgate” saldırısından, mobil casus yazılımlara, IoT cihazlara yönelik saldırılara ve mobil ödemelerdeki artışa kadar uzayan mobil cihaz hassasiyetleri ve potansiyel riskleri hiç olmadığı kadar yüksek bir düzeyde. McAfee Labs’in yeni raporuna göre, virüsler, kötü niyetli uygulamalar ve URL’ler dahil olmak üzere mobil kötü amaçlı yazılımlar 2014 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 14’lük bir artış sergiledi. Raporda mobil kötü amaçlı yazılım bulaşma oranının da anlamlı ölçüde arttığı, 2013 yılının dördüncü çeyreğinden bu yana tüm sistemlerin en az yüzde 8’inde bulaşma tespit edildiği de ifade ediliyor.

Intel Security Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü John Giamatteo, “Hiç görülmemiş bir bağlantısallık çağında yaşıyoruz; kullanıcılar bankacılıktan, alışverişe ve vergi beyannamelerine kadar neredeyse her şeyi mobil cihazlarında yapıyor ve potansiyel olarak hassas verilerini ve gizliliklerini riske atıyor,” dedi. “Intel Security sayesinde, tüm Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge kullanıcıları güvenli bir Internet deneyimi yaşayabilmek için gereken korumadan yararlanabilecek."

Intel Security güvenlik çözümleri, dünya genelinde bilgisayar üreticilerinin çoğu tarafından hâlihazırda kullanıma sunuluyor. Cihazlara önyüklemeli olarak sunulacak bu teknolojiyle birlikte, Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge kullanıcıları yeni cihazlarında kötü amaçlı yazılım tarama ve koruma özelliklerine hemen erişebilecek ve mobil dünyayı gönül rahatlığıyla gezinerek keşfedebilecek.

Samsung Mobil İletişim Birimi Güvenlik Ar-Ge Başkan Yardımcısı Henry Lee bu konuda şu ifadeleri kullandı: “Önyüklemeli güvenlik çözümü sayesinde, Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge kullanıcıları yeni cihazlarında hâlihazırda etkinleştirilmiş olan en son kötü amaçlı yazılım önleme teknolojisini kullanmaya hemen başlayabilecek. Ortaklarımızla yakın işbirliği içerisinde çalışarak, müşterilerimizin kendilerini dijital dünyada güvende ve emniyette hissetmelerini sağlayacak birinci sınıf güvenlik çözümleri sunuyoruz.”

McAfee VirusScan Mobile, hem cihazda hem de SD Kartta bulunan uygulamaları ve dosyaları tarayarak, virüsler, solucanlar, Truva atları ve kötü amaçlı diğer kodların neden olabileceği bozulmaları önlemeye yardımcı oluyor. Samsung Galaxy S6 cihazlar McAfee VirusScan ile önyüklemeli olarak müşterilere sunulacak. İlave herhangi bir satın alma zorunluluğu yok. Dünya genelinde, Samsung Galaxy S6 cihazları Intel Security’nin McAfee VirusScan Mobile anti-malware teknolojisi ile önyüklenmiş olarak müşterilere sunulacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.