Samsung'un itibarı yerle bir oldu

Samsung'un itibarı yerle bir oldu
Sektör araştırmacısı Harris Poll'un hazırladığı rapora göre Samsung, Note 7 faciasıyla birlikte büyük itibar kaybetti.

Sektör araştırmacısı Harris Poll'un hazırladığı rapora göre Samsung, Note 7 faciasıyla birlikte büyük itibar kaybetti. Hazırlanan rapora göre geçen sene 7. sırada yer alan firma, bu sene 49. sıraya geriledi. Yayınlanan aynı rapora göre Amazon zirveye yer alırken, Samsung'un en yakın rakibi Apple ise 5 sıraya yerleşti.

Telefon pazarında lider olan Samsung, Note 7 faciası ile liderliği Apple'a kaptırdı. Bu duruma hepimizin de bildiği gibi Samsung'un geçtiğimiz sene piyasaya sürdüğü Note 7'nin patlaması neden oldu. O zaman kadar liderliği kimselere kaptırmayan Samsung, Note 7'nin patlamaya başlamasıyla birlikte geçtiğimiz seneyi büyük hüsranla kapatmak zorunda kaldı.

Sektör araştırmacısı Harris Poll'un dün yaptığı açıklamaya göre Samsung, en çok ABD'de itibar kaybetmiş gibi görünüyor. 

1401717_1195d9252a829804edd550f6e503cb80_640x640.jpg

Teknoloji devinin yıllık ABD İtibar Bilgisi Raporuna göre geçen sene 7. sırada bulunan firma, bu sene 49. sıraya geriledi. Söz konusu telefon piyasadan toplatılmasına rağmen Note 7'nin bıraktığı izler Amerika'da kolay kolay silinmeyecek gibi görünüyor. 

Hatta hala Note 7 cihaz sahipleri cihazları yanında iken uçağa binmelerinin yasak olduğunu belirtelim. Samsung, Harris Poll'un yaptığı açıklamaya henüz bir cevap vermedi. Yayınlanan rapora göre Amazon zirvede yer aldı. Apple ise kendine 5. sırada yer bulurken, Google 8. ve Tesla 9. olarak sıralandı. 

Söz konusu rapor 30.000'den fazla yetişkin üyenin katıldığı bir çevrimiçi ankete dayanıyor. Kriterler arasında sosyal sorumluluk, müşteri şikayetleri, ürün ve hizmetler, vizyon ve liderlik, mali performans ve iş yeri ortamı olmak üzere altı bölüm bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.