Sanat Camiasından Behiye Aksoy’a Büyük Vefasızlık

Sanat Camiasından Behiye Aksoy’a Büyük Vefasızlık
İstanbul’da kaldığı bakımevinde hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy, son yolculuğuna uğurlandı. Usta sanatçının cenazesine sanat camiasından az sayıda ismin katılması dikkat çek...

İstanbul’da kaldığı bakımevinde hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy, son yolculuğuna uğurlandı. Usta sanatçının cenazesine sanat camiasından az sayıda ismin katılması dikkat çekti.

86 yaşında hayatını kaybeden Behiye Aksoy için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Aksoy’un oğlu Ahmet Aksoy, sanatçı Selami Şahin ve Erol Evgin ile bazı yakınları katıldı. Cenazeye katılımın az olması dikkat çekti. Usta sanatçıyı son yolculuğunda yalnız bırakmayan Selami Şahin, “Onun yeri dolmaz. Sanatıyla, yorumuyla, sesiyle böyle bir sanatçı gelmez. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Anne acısı yaşayan Ahmet Aksoy ise, “Maalesef Türkiye’nin devlerinden biri daha gitti. Seneler geçiyor, yapacak bir şey yok. Ne onların devri bir daha gelir, ne Türkiye bir daha o güzelliği yaşar. Sanat başkaydı o zaman. Bekleniyordu ama anne kaybetmek çok zor bir şey” diye konuştu.

Sanatçı Erol Evgin de, “Türk sanat musikisinin çok büyük sesiydi. Dev bir sanatçıydı Behiye Aksoy. Aynı sahnelerde çalıştık. Çok bir sanatçıydı ama çok da hanımefendi bir insandı. Behiye Hanımın sahne şovları da çok iyiydi. Jestleri, tavrı ve yorumuyla Türk müziğine çok şey kattı. Gençler pek hatırlamayabilir ama onlara Behiye Hanımın kayıtlarını alıp dinlemelerini tavsiye ederim. Billur gibi bir sestir, çok farklı bir yorumdur. Nurlar içinde olsun, Allah rahmet eylesin” dedi.

Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Aksoy’un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.