Sanatçı Ensar Taçyıldız’dan Seramik Sergisi

Sanatçı Ensar Taçyıldız’dan Seramik Sergisi
Seramik çalışmalarını 25 yıldır aralıksız sürdüren sanatçı Ensar Taçyıldız, 13'ncü kişisel seramik sergisini Eskişehir Devlet Güzel Galerisi’nde açtı.

- Seramik çalışmalarını 25 yıldır aralıksız sürdüren sanatçı Ensar Taçyıldız, 13'ncü kişisel seramik sergisini Eskişehir Devlet Güzel Galerisi’nde açtı.

Sanatçı Taçyıldız’ın bu sergisinin ana temasında ‘kuşlar ve su molekülleri’ bulunuyor. Sergilerinde kuş temasının işlemesini bazı sanatseverlerin eleştirilerine muhatap olduğunu vurgulayan sanatçı Ensar Taçyıldız, “Bazı dostlarımız sergilerimde kuş temalarını görünce, ‘tekrarlama’ olarak eleştiride bulunuyorlar. Aslında yaşama baktığımızda bir çok tekrarı yaparız. Buradaki tekrar, bir şeyi yapıncaya kadar yaptığımız tekrarlardır” dedi.

Eserlerinde soyut figürlerin yanı sıra kestik hatlı geometrik formlara da yer verdiğini, seramiklerinde çevreye ve sağlığa zararlı hiçbir toksik madde kullanmadığını ifade eden sanatçı Ensar Taçyıldız eserlerindeki işlediği kuşları şöyle anlattı:

“Anadolu uygarlıklarının zengin form anlayışını ve kuş figürlerini yeniden yorumluyorum. Psikolojik açıdan bakıldığında, kuşların insanı etkileyen ve ona en yakın olan canlı varlıklardır. Çoğu zaman bir kuş gibi hafiflemiş hissediyorum ve uçuyorum deyimi kullanılır ki bunun insana cesaretlendiren bir olgudur. Bu anlamda elime aldığım her çamur parçasında kuşun asaletini, gökyüzünde süzülürken kanat çırpışındaki güncü ve özgürlük duygusunu seramik formlarımda kendi duygularımla özümlemeye çalışıyorum.”

SANATÇI ENSAR TAÇYILDIZ’DAN SERAMİK SERGİSİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.