Sanayici Cemil Alevli Törenlerle Anılacak

Sanayici Cemil Alevli Törenlerle Anılacak
Gaziantep sanayisinin kurucularından merhum Cemil Alevli, yarın vefatının 43. yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda ve mezarı başında düzenlenecek törenlerle anılacak.Sanayi alanında birçok...

Gaziantep sanayisinin kurucularından merhum Cemil Alevli, yarın vefatının 43. yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda ve mezarı başında düzenlenecek törenlerle anılacak.

Sanayi alanında birçok ilke imza atan Cemil Alevli, son olarak da 1963 yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın kuruluşunu gerçekleştirerek, vefatına kadar yaşamının son yıllarını eğitime adamıştı.

Gaziantep sanayisinin ilk çekirdeğini kurarak bölgedeki tekstil potansiyelini harekete geçirmeyi başaran merhum Cemil Alevli vefatının 43. Yılında Gaziantep kolej Vakfı Özel Okulları’nda düzenlenecek törenle anılacak. GKV’de düzenlenecek anma töreninin ardından ailesi ve yakınları tarafından mezarı başında da bir anma töreni düzenlenecek.

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşundan yeni baştan kuruluşuna ve 1972 yılına kadar gelişmesine önemli katkılar sağlayan Cemil Alevli, sanayicilik alanında birçok yönüyle toplumsal kalkınma hamlesinde önemli görevler almıştı. GKV Özel Okulları, Mehlika Alevli ve Cemil Alevli İlköğretim Okulları’nın kuruluşunu da gerçekleştiren Cemil Alevli, 1944 yıllarında Gaziantep’e ilk havaalanının açılması ve geliştirilmesi, Devlet Demir Yolları’nın kentimizden geçmesi, ilk devlet yatırımı olan Tekel’in açılmasında büyük emekler sarf etmişti.

GKV Özel Okulları’nda düzenlenecek olan anma töreninde Cemil Alevli’nin hayatından kesitler anlatılarak, Türk milletine ve Gaziantep’e yönelik gerçekleştirdiği hizmetler dile getirilecek.

GAZİANTEP SANAYİSİNİN KURUCU BABALARINDAN BİRİSİ OLAN MERHUM CEMİL ALEVLİ YARIN VEFATININ 43. YILINDA GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARINDA VE MEZARI BAŞINDA DÜZENLENECEK OLAN ANMA TÖRENLERİYLE ANILACAK.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.