Sanayide İstihdam Azaldı

Sanayide İstihdam Azaldı
Sanayide istihdam yüzde 0,7 azaldıTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı birinci çeyrek (Ocak-Mart) ‘Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri’ni açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırıl...

Sanayide istihdam yüzde 0,7 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı birinci çeyrek (Ocak-Mart) ‘Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri’ni açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi 2015 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,7 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,7 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi 2015 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre değişmedi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide brüt ücret-maaş endeksi 2015 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayide brüt ücret - maaş endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,8 arttı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.