Sandık Kurulu Üyeleri Eğitime Alınıyor

Sandık Kurulu Üyeleri Eğitime Alınıyor
Adıyaman Halk Eğitim Merkezi, seçimlerde görev almaları için ‘Sandık Kurul Üyeleri’ Kursunu açıyor.Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı arasında ‘Sandık Kurul...

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi, seçimlerde görev almaları için ‘Sandık Kurul Üyeleri’ Kursunu açıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı arasında ‘Sandık Kurul Üyeleri’ Kursu protokolü imzalandı. Adıyaman’da da Adalet Sarayı yetkililerinin halk eğitim merkezinden kurs talebi oldu. Talep üzerine halk eğitim merkezi kurs açmak için müracaatları almaya başladı.

7 Haziran seçimleri için bu kursu duyuruya çıkardıklarını dile getiren Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç, müracaatların 20 Nisan’a kadar alınacağını ve ardından kursa geçileceğini belirtti.

Özbilgiç, “300 kişilik gruplar halinde kursiyerleri 8 saatlik eğitime alacağız. Kursun akabinde sertifika verilecek. Büyük ihtimalle bu sertifikayı alanlar sandık kurullarına başvurduklarında görev alabilecekler. Kursa çok yoğun bir talep var, sayı sınırı yok. Sadece devlet memuru değil isteyen herkes başvuruda bulunabilecekler. Başvuruyu yaptıktan sonra kursa alınacaklar. Kursu bitirenlere kesin sandıkta görevlendirilecek demiyorum. Kursa katılanlar görev verilecek diye bir kaide yok. Bu belge zorunlu değil ama ileride olabilir. Çok amaçlı salonda 300’er kişilik guruplara eğitim verilecek. Adliye görevlileri tarafından eğitim verilecek” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.