Sani Konukoğlu Hastanesi’ne Tübitak’tan Uzmanlar Geldi

Sani Konukoğlu Hastanesi’ne Tübitak’tan Uzmanlar Geldi
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin, bu yıl ilk öğrencilerini kabul eden SANKO Üniversitesi bünyesinde eğitim - araştırma hastanesi standartlarına ulaşması amacıyla TÜBİTAK tarafından proje çalışmaları başlatıldı.

Gaziantep’te 1996 yılında açılan ve o tarihten bu yana bölgede kaliteli sağlık hizmeti veren Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin, bu yıl ilk öğrencilerini kabul eden SANKO Üniversitesi bünyesinde eğitim - araştırma hastanesi standartlarına ulaşması amacıyla TÜBİTAK tarafından proje çalışmaları başlatıldı.

Çalışma kapsamında SANKO Üniversitesi ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav, “Özel Sani Konukoğlu Hastanesi kurulduğu günden bu yana sağlık alanında pek çok başarılı işe imza atmıştır” dedi.

“Ancak, SANKO Üniversitesi’nin tıp üniversitesi olmasıyla birlikte kaliteli sağlık hizmeti yanında, eğitim veren, araştırma yapan hastane standardına ulaşması gerekir. Çünkü bu iki fonksiyon bir üniversite hastanesinin olmazsa olmazı” diyen Prof. Dr. Sınav, şöyle devam etti:

“Bu proje ile sağlık hizmeti sunumunda her türlü donanıma sahip olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin dünya standartlarında eğitim ve araştırma hastanesi haline gelebilmesi için nelere ihtiyacımız bulunduğunu, bununla ilgili Türkiye ve dünya standartlarının neler olduğunu ve bu standartlara ulaşmak amacıyla nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini saptayacağız.

Bu süreç yönetiminde TÜBİTAK Enstitüleri’nden Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) ile profesyonel verimlilik analizi ve dönüşümün projelendirilmesi için anlaşma yaptık. TÜSSİDE, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin, eğitim araştırma hastanesi standartlarına gelebilmesi için hastane ve üniversitede tüm birimlerle birebir görüşmeler yaparak kriterleri belirleyecek, tamamlanması gereken konular için bilimsel bir yol haritası çizilecektir”.

Konuşmaların ardından projenin nasıl gerçekleşeceği, hangi adımların takip edileceği konusunda TÜSSİDE Araştırmacılarından Başuzman Kirstin Öztürk ve Barış Çarıkçı üniversite ve hastane yöneticilerine sunum gerçekleştirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.