Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi

Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi
Merkezi İzmir’de bulunan Rengarenk Klasik Sanatlar Derneği’nin “Tezhip, Minyatür, Ebru ve Hat” sergisi Gaziantep SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.Sergi açılışına Gaziantep Büyükşehir B...

Merkezi İzmir’de bulunan Rengarenk Klasik Sanatlar Derneği’nin “Tezhip, Minyatür, Ebru ve Hat” sergisi Gaziantep SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Sergi açılışına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Gaziantep eski Milletvekili Yaşar Ağyüz, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat ile sanatseverler katıldı.

Rengahenk Klasik Sanatlar Derneği Başkanı Gönül Pekmezci, 1999 yılından bu yana geleneksel tezhip, hat, minyatür ve ebru sanatına katkı sağlayacak özgün tasarımlara imza attıklarını belirterek, bu sanatın yaşaması ve doğru ellerle gelecek nesillere aktarılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Atölyede gerçekleştirilen eğitimlerde, geleneksel malzeme ve çizim kuralları uygulandığını, tasarımların 6 ay ve 18 ay arasında hazırlandığını kaydeden Pekmezci, “1999 yılından itibaren, Kültür Bakanlığı Devlet Resim Heykel Müzesi’nde başlattığımız çalışmaları dört yıldan beri kendi atölyemizde gerçekleştiriyoruz” dedi.

Rengahenk atölyesinde iki yıllık eğitim programları ile tezhip, minyatür, hat ve ebru sanat dallarında eğim verildiğini anlatan Pekmezci, Sanko Sanat Galerisi ile birlikte Türkiye genelinde değişik il ve ilçelerde 38 sergi açtıklarına vurgu yaptı.

Tezhip, minyatür, hat ve ebru çalışmalarının yer aldığı serginin 18 Eylül’e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebileceğini anımsatan Pekmezci, sözlerini şöyle tamamladı:

“Eserlerimizi Gaziantepli sanatseverlerle buluşturmaktan mutluyuz. Çok iyi ağırlandık. Eslerimizin burada sergilenmesine vesile olan sayın Yaşar Ağyüz ve SANKO ailesine bütün sanatçılar adına teşekkür ediyorum. Hiçbir kurum ve kuruluştan yardım almadan kendi imkanlarımız ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. 25 üyesi ve öğrencilerden oluşan bir derneğiz. Bugün 22 sanatçı ile buradayız.”

SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.