Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi

Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi
Ressam Durmuş Ali Akça’nın, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı “özgürlüğün ve barışın simgesi; atlar” temalı 27’nci kişisel sergisi, 4 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Ressam Durmuş Ali Akça’nın, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı “özgürlüğün ve barışın simgesi; atlar” temalı 27’nci kişisel sergisi, 4 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Atları, barışın ve özgürlüğün simgesi olarak gördüğünü, bu nedenle de konu edindiğini belirten Akça, sergide tuval üzerine yağlı boya tekniği ile 21 eserinin yer aldığını söyledi.

Resim yapmanın kendisi için bir yaşam biçimi ve nefes almak, acıkınca yemek yemek gibi önem taşıdığına dikkati çeken Akça, “Resim yapmayı her zaman severek yaptım. 25 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 10 yıl önce emekli oldum. 30 yıldır resim yapıyorum. Öğrencilerim beni çok geliştirdi. İyiyi yapmak için yalnızca kuru kuruya eğitim yetmiyor. İnsanın kendisini geliştirmesi gerekiyor” saptamasını yaptı.

At figürlerine yüklediği anlamın sevgi, kardeşlik, dostluk ve insanların ihtiyacı olan güzel duygular olduğunu kaydeden Akça, “Atlı figürlerimde bu coğrafyanın kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesini vermeye çalıştım. Gaziantep halkının çok yakından bildiği Şahinbey resminde olduğu gibi” diye konuştu.

Akça’nın sergisi, 4 Aralık’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

DURMUŞ ALİ AKÇA

Ankara’da 1958 yılında doğan Akça, 1982’de Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Resim Bölümü’nü bitirdi. Ankara'da yaşayan sanatçı, barış, özgürlük ve sevgi temasını yaptığı figüratif resimlerinde işlemektedir.

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olan sanatçının yurtiçi ve yurt dışında, Gazi Üniversitesi, Kültür Bakanlığı Resim - Heykel Müzelerinde ve çeşitli koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.