Sanko Üniversitesi’nde Seminer

Sanko Üniversitesi’nde Seminer
SANKO Üniversitesi, TÜBİTAK ve HORIZON 2020 işbirliği ile “ARDEB-Proje Destekleri ve AB Ufuk 2020 Program Tanıtım ve Bilgilendirme Günü” konulu bir seminer gerçekleştirildi.Özel Sani Konukoğlu Hastane...

SANKO Üniversitesi, TÜBİTAK ve HORIZON 2020 işbirliği ile “ARDEB-Proje Destekleri ve AB Ufuk 2020 Program Tanıtım ve Bilgilendirme Günü” konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminer SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav’ın açış konuşmasıyla başladı.

“SANKO Üniversitesi’nde bu tür etkinlikler düzenlemekten dolayı çok mutluyuz” diyen Prof. Dr. Sınav, projelerin üniversitelerin gelişiminde büyük rol oynadığına dikkati çekti.

Bir üniversitenin kalitesinin en büyük göstergesinin, projelerle devletten aldığı pay olduğunu belirten Prof. Dr. Sınav, “Bu hem bireysel olarak akademik kariyer, hem de kurumun geleceği açısından büyük önem taşır” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK - ARDEB Bilimsel Program Uzmanı Fatih Sinan Esen, sağlık bilimleri alanı da dahil olmak üzere her bilimsel alana destek verdiklerine vurgu yaptı.

Esen, “Yenilikçi konu, yeterli altyapı, uygun maliyetler doğru bir kurguyla başarılı projeye dönüşür. Seçilen konunun etkili olabilmesi için konu, yapılabilirlik düzeyi ve özgünlük önemlidir. Elzem olan farkındalık yaratmaktır” diye konuştu.

Esen, Araştırma Destek Programları, Program İçerikleri Başvuru Koşulları, Başvuru Dönemleri hakkında bilgiler vererek, proje hazırlamak isteyenlere önerilerde bulundu.

Seminer daha sonra AB Ufuk 2020 programı Sağlık, Demografik Değişim ve Refah Alanı Uzmanı Ayşenur Okatan’ın sunumuyla devam etti.

“Avrupa Birliği çerçeve programları 1984 yılında Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu tarafından destekleyerek oluşturulan bir teknolojide yenilik programıdır” diyen Okatan, “Ufuk 2020, 2014 - 2020 yılları arasında sürecek bir program. Bu program üç tematik alandan oluşmaktadır. Bunlar bilimsel mükemmeliyet, endüstriyel liderlik ve toplumsal sorunlardır” ifadelerini kullandı.

Ayşenur Okatan, AB Çerçeve Programlarının Temel Özellikleri, Proje Hazırlık Döngüsü, Çok Ortaklı ve Bireysel Projeler başlıklarına değinerek özellikle sağlık alanını ilgilendiren çağrı başlıkları ve takvimine ilişkin bilgiler verdi.

Seminer sonunda konuşmacılar soruları yanıtladı.

SANKO ÜNİVERSİTESİ, TÜBİTAK VE HORIZON 2020 İŞBİRLİĞİ İLE “ARDEB-PROJE DESTEKLERİ VE AB UFUK 2020 PROGRAM TANITIM VE BİLGİLENDİRME GÜNÜ” KONULU BİR SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.