Şanlıurfa Emniyeti’nden Asayiş Bülteni

Şanlıurfa Emniyeti’nden Asayiş Bülteni
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde bölge, ülke ve dünya gündemine yansıyan icraat, operasyon ve güvenlik tedbirlerin yer aldığı çalışmalarına anlattı.Şanlıurfa Emniyet Müdürlü...

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde bölge, ülke ve dünya gündemine yansıyan icraat, operasyon ve güvenlik tedbirlerin yer aldığı çalışmalarına anlattı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde Şanlıurfa’da meydana gelen ve failleri yakalanan önemli asayiş olayların yer aldığı bülten hazırlandı. Kuşe kağıda dergi boyutunda 64 sayfa olarak hazırlanan bülten 2 bin adet basılarak, Şanlıurfa’daki kamu kurum, kuruluş ve emniyet teşkilatlarına ücretsiz olarak dağıtımına başlanıldı. IŞİD VE PYD güçlerinin çatıştığı Suriye’nin Kobani kentinden yaşanan göç öncesi sınırda yapılan hazırlık çalışmalarından resimlerin de yer aldığı bültende, kent cadde ve sokakları ile görev alan ekiplerden fotoğraf ile huzur, barış mesajları da dikkat çekti. Bülten de, Şanlıurfa kent merkezi, turistik ilçesi Halfeti, Kümbet evlerin bulunduğu Harran ilçesi, İbrahim Peygamber’in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl yerleşkesi ve dünya tarihini yeniden yazılmasına neden olan Göbekli Tepe Tapınağı ile ilgili resim ve tanıtıcı bilgiler de bulunuyor.

Emniyet mensuplarına yönelik “Sizler kendi memleketinizde polisin ailenize nasıl davranmasını istiyorsanız, Şanlıurfa halkına da öyle davranın” mesajı yayınlanan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, bültenin önsözünde ise suç ve suçlu ile mücadelede üstün gayret gösterdiğini belirttiği personele teşekkür etti.

Bültende 2014 yılında yakalanan 2 bin 144 şahıstan 445’inin tutuklanarak cezaevine gönderildiği açıklandı. Bültende yer alan grafiklerde ise yıl içerisinde en çok şahsın yakalanıp, tutuklandığı ay ise Ocak ayı olduğu belirtildi. 2014 yılındaki hırsızlık olayları ile ilgili paylaşılan istatistiklerde ise evden hırsızlıktan 347 kişi, iş yerinden hırsızlıktan 639, otodan hırsızlık olayından ise 116 kişinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiği açıklandı

Derginin künyesi kısmında yer alan sahibi bölümünde Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Sunay Balıklıkaya, Şanlıurfa Asayiş Müdür Hüseyin Taşdemir, Şanlıurfa Asayiş Şube Müdür Yardımcıları Gani Bahadır, Hacı Mustafa Arslan’ın ismi yer alırken, hazırlayanlar kısmında ise Başkomiserler Ayhan Sivri, Fuat Kal, Polis memurları Mustafa Kızılay, Emre Altuner’in isimleri bulunuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.