Sarımsaklı Plajları Mavi Bayrağına Yeniden Kavuştu

Sarımsaklı Plajları Mavi Bayrağına Yeniden Kavuştu
30 Mart 2014 tarihinde resmen yürürlüğe giren Bütünşehir yasası öncesinde dönemin belde belediyesi olan Küçükköy Belediyesi tarafından Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na (TÜRÇEV) yapılan müracaat sonrasınd...

30 Mart 2014 tarihinde resmen yürürlüğe giren Bütünşehir yasası öncesinde dönemin belde belediyesi olan Küçükköy Belediyesi tarafından Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na (TÜRÇEV) yapılan müracaat sonrasında 32 ölçütü tamamlayan Sarımsaklı Plajlarının temiz olduğu kanıtlanmasının ardından alınan mavi bayrak yapılan törenle yeniden göndere çekildi.

Deniz suyu temizliğinden çevre yönetimine önem verilmesine kadar 32 ölçütü tamamlayıp bu ölçütlerden en önemlisi olan plajlarda halkın güvenli bir şekilde denize girebilmesi için eğitimli Türkiye sualtı sporları federasyonu onaylı cankurtaran belgesine sahip cankurtaranların da konuşlandırıldığı Sarımsaklı Plajları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden mavi bayrak kriterlerine kavuşturuldu.

Sarımsaklı Plajlarının yeniden mavi bayrak statüsüne elde etmesinin ardından önceki gün Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un da katılımıyla yapılan mini bir törenle plajın gönderine yeniden mavi bayrak çekildi.

Törende; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanı sıra Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve ilçe yöneticileriyle, Büyükşehir belediyesi daire amirleri hazır bulundu.

Tören sırasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Amirliği Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği bünyesine yeni kazandırılan ve ilçe genelindeki plajlarda görev yağacak olan Cankurtaran ekiplerinin hazır bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık’ın Balıkesir’in en önemli turizm merkezi olduğuna vurgu yaparak, bu kapsamda dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarına bir yıllık aradan sonra yeniden mavi bayrak kazandırdıkları için de son derece memnun olduğunu ifade etti.

EKSİKLİKLER NEDENİYLE MAVİ BAYRAK İNDİRİLMİŞTİ

Sarımsaklı’da geçtiğimiz yıllarda dönemin Belediye Başkanı Mesut Ergin ve belediye meclis üyesi arkadaşlarının yoğun çabalarıyla yapılan Arıtma Tesisinin ve ardından Derin Deşarj Ünitesinin hayata girmesiyle birlikte geçtiğimiz yıl yörede kanalizasyon sorununun çözümlenmesi sonucunda dünyaca ünlü plajın tarihinde ilk kez bir mavi bayrak dalgalanmaya başlamıştı.

Ancak seçimlerin ardından mavi bayrak kriterlerini taşımadığı gerekçesiyle indirilen bayrak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin girişim ve düzenlemeleriyle yeniden aynı statüye kavuşturuldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.