Saruhanlı Esnafı İftarda Buluştu

Saruhanlı Esnafı İftarda Buluştu
Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nca düzenlenen iftar yemeğine bin 500’e yakın esnaf katıldı. Yemekte birlikte ve beraberlik mesajları verildi.

- Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nca düzenlenen iftar yemeğine bin 500’e yakın esnaf katıldı. Yemekte birlikte ve beraberlik mesajları verildi.

Belediye Sosyal Aktivite Merkezi’ndeki havuz başında düzenlenen yemeğe, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Başçavuş Mehmet Tosun, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile yüzlerce esnaf ve sanatkar katıldı.

Saruhanlı’da geçmişte Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı yapan Bircan Kayadan, Nedim Nehir ve Kazım Kahveci, Oda Başkanı Ahmet Emin Kenez ile birlikte kendileri için ayrılan masada oruçlarını açtı.

İftar programı İlçe Müftüsü Mehmet Altay ve din görevlileri tarafından okunan dua ve ilahilerle başladı. Akşam ezanının okunmasıyla protokol üyeleri ve davetliler orucunu açtı. Başkan Yaralı, burada yaptığı konuşmada Ramazan ayının ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nın mübarek olmasını diledi. Ramazan ayındaki birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın 12 aya yayılmasını dileyen Yaralı şunları kaydetti;

“Saruhanlı gerçekten birlik ve beraberliğin olduğu güzel bir ilçe, bizler bu birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece kazanan her zaman Saruhanlı olacaktır. 10 yıllık görev süremizde geriye dönüp baktığımızda önemli mesafeler kat ettiğimizi görüyoruz. Alt yapı sıkıntısı başta olmak üzere Saruhanlı birçok sorununu çözdü. Ciddi bir değişim ve gelişim var. Manisa’da Büyükşehir Belediyesi kurulmasıyla geleceğimizin çok daha parlak olduğunu ifade edebiliriz.”

Konuşmasında küresel gündem konularına da değinen Başkan Yaralı, Türkiye’nin coğrafi açıdan değerli topraklar üzerinde bulunduğunu, bu doğrultuda sağlanan atılım ve büyümenin emperyalist güçler tarafından engellenmeye çalışıldığını ifade etti.

İslam ülkelerinde Mübarek Ramazan ayında bile kan ve gözyaşı aktığını dile getiren Yaralı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını hatırlatarak, “Bu saldırılar yeni değil, bu zulüm 60 yıldır devam ediyor. İsrail devleti kurulduğu 1948 yılından bu yana o bölgede sürekli kan ve gözyaşı döküyor. Komşu ülkelerimiz Suriye ve Irak’ta da büyük bir vahşet yaşanıyor. Bu bakımdan Türkiye’nin çok güçlü olması lazım, ülkemizin güçlü olması için hepimizin vatandaş olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekiyor” dedi.

Kaymakam Kanyılmaz ve Esnaf Odası Başkanı Kenez ise konuşmalarında Ramazan ayının mübarek olmasını, Ramazan bayramının ise ülkemize ve dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni etti.

SARUHANLI ESNAFI İFTARDA BULUŞTU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.