Sasa'nın Satılması

Sasanın Satılması
Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Tayland merkezli yabancı firmaya satılacağı açıklanan SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin, Türk tekstil sektörünün hammaddesi olan polyester elyaf üretiminde tek ve stratejik tesis olduğunu bildirdi. Kıvanç, “Sa

- Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Tayland merkezli yabancı firmaya satılacağı açıklanan SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin, Türk tekstil sektörünün hammaddesi olan polyester elyaf üretiminde tek ve stratejik tesis olduğunu bildirdi. Kıvanç, “Sabancı Ailesi’nde Sakıp Ağa veya Özdemir Bey sağ olsaydı SASA asla ve asla satılmazdı. SASA önümüzdeki süreçte mutlaka üretimini sürdürmeli ve yaşatılmalıdır” dedi.

Türkiye’nin, polyester elyaf üreten en önemli tesisinin satılması kararını üzüntü ve endişeyle karşıladıklarını vurgulayan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ihracatın ve yatırımların arttığı, SASA’nın üretimi elyaflar kullanılarak üretilen sentetik karışımlı ipliklerin 4 ülkeden ithalatına anti damping vergilerinin yürürlüğe girdiği bu dönemde satışın tekstil sektöründe burukluğa ve moral bozukluğuna yol açtığını söyledi.

Uzak doğulu firmalar tarafından Türk sanayi sektörleriyle ilgili çalışmaların yakından takip edildiğini ve iyi bilgi kaynakları bulunduğunu belirten Kıvanç, “Sabancı Ailesi sektörden çıkmakta kendi yönlerinden haklı olabilirler ama keşke satmasalardı. Satış bedeli Sabancı Topluluğu için çok çok küçük bir meblağdır, SASA milli sermaye olarak Sabancı Grubu’nda kalmalıydı” diye konuştu.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, tekstil sektörünün SASA’nın dampingli elyaf ithalatlarından zarar görmesine engel olmak için damping vergilerinin konulmasına fazla fiyata mal almak zorunda kalmasına rağmen rıza gösterdiğini ve yerli hammadde kullanımını tercih ettiğini, ancak tüm çabalarına karşın SASA’nın satılmasına engel olunamadığını kaydetti.

SASA’nın yabancı firmaya satışıyla ilgili sitemlerini Sabancı Ailesi’ne ilettiğini vurgulayan Kıvanç, “Sabancı Ailesi, SASA’nın yeni dönemde büyüme odaklı yatırımların ve başarısının devam edeceğine inandığını ifade ettiler. Tekstil sektöründe burukluğa yol açan satışın, ülkemiz ve tekstil sektörümüz için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, satın alan firmanın SASA’nın satış politikasını ve üretimini aynı şekilde devam ettirmesini isteyerek, “Ekru ve renkli elyaf üretiminde çok az sayıdaki Uzakdoğulu kardeş sanayicilerle işbirliği yaparak tröst olmamalarını dileriz” çağrısı yaptı.

Ekonomi Bakanlığı’nın stratejik tesise kayıtsız kalmaması gerektiğini belirten Kıvanç, “SASA, polyester elyaf üretimiyle önümüzdeki süreçte de varlığını sürdürmeli, tekstil sanayisine rekabetçi fiyatlarda elyaf verebilmeli ve SASA yaşatılmalıdır” görüşünü dile getirdi” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.