Şato Cinayeti Sanığı: “Bana İftira Atıyorlar”

Şato Cinayeti Sanığı: “Bana İftira Atıyorlar”
Adana'da şato gibi korunan evde kalaşnikof tüfekle öldürülen gencin cinayet sanığı olarak tutuklanan amcanın yargılanmasına başlandı.

- Adana'da şato gibi korunan evde kalaşnikof tüfekle öldürülen gencin cinayet sanığı olarak tutuklanan amcanın yargılanmasına başlandı.

Olay, geçen 23 Mayıs'ta Sarıçam ilçesi Göztepe Mahallesi'nde meydana geldi. İşadamı Şuayip Demir'in etrafı 3 metre yüksekliğinde duvarlarla çevrili evine gelen kimliği belirsiz bir kişi, sigara içmeye çıkan Mazlum Demir'i (19) kalaşnikof tüfekle öldürmüştü.

Bölgenin güvenlik sistemiyle donatılmış olmasına rağmen, olayın gerçekleştiği noktadaki kameranın arızalı olması, polisin şüphelerini aile içi hesaplaşmaya yöneltti. Olay yerinden 200 metre uzakta mısır tarlasında, namlusu toprağa saplanmış bir tüfek ve boş kovanlar bulundu. Kriminal incelemeye gönderilen tüfeğin kayışında insan dokusu saptandı. Bunun üzerine doku karşılaştırması yapmak isteyen polis, ailenin tamamı ve çalışanlardan 100'e yakın kişiden DNA örneği aldı. Bu sırada büyük amca Hasan Demir'in (57) oğlu Abdullah Demir'in, ailenin 3 milyon dolarını harcadığı, bu yüzden de amcası Mehmet Demir ile aralarının bozuk olduğunu öğrendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kriminal Daire Başkanlığı'nda yapılan incelemede, olayda kullanılan silahın kayışında bulunan biyolojik kalıntının amca Hasan Demir'e ait olduğu belirlendi. Cinayet Bürosu ekipleri, olaydan kısa süre sonra İstanbul'a gittiği belirlenen Hasan Demir'i gece bekçisi olarak çalıştığı inşaatta yakaladı.

Tutuklanan Hasan Demir 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, olay sırasında ölen Mazlum Demir'in yanında olan kuzeni Mehmet Emin Demir'i öldürmeye teşebbüs suçundan da 31 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

“BANA İFTİRA ATILINCA İSTANBUL’A GİTTİM”

Hasan Demir, kardeşleriyle aralarında arsa yüzünden anlaşmazlık olduğunu ve bu nedenle kardeşlerinin evlerine gitmediğini belirterek, “Olayı duyduktan sonra 3 gün boyunca taziye evindeydim. Bana böyle iftiralar atıldığını duyunca İstanbul'a gittim. Olay yerinin yakınında bulunan kask ve ayakkabılar bana ait. Cinayetten bir gün önce olay yerinde bulunan zeytinliklere gidip çalışmıştım. Suçlamayı kabul etmiyorum”

Olayda kullanılan silahın orijinalinde askı kayışı bulunmadığını kaydeden sanığın avukatı ise kayışın müvekkiline ait bir çantadan alınarak olayda kullanılan silaha takılarak suçun müvekkiline atılmaya çalışıldığını iddia etti.

Ölen Mazlum Demir'in babası Şuayip Demir, “Evim korunaklı bir yerdir. Kendisine yardım eden birisi var. Polis eksik inceleme yapmıştır. O nedenle tek başına buraya getirilen sanıktan şikayetçi değilim” diyerek duruşma salonunu terk etti.

Saldırıdan yara almadan kurtulan Mehmet Emin Demir de olay sırasında şoka girdiğini ifade ederek, “Silahı kullanan şahsın yüzünü kapattığı poşusu açıldı. Karanlıkta tam benzetemedim ancak Hasan amcama benziyordu. Olaydan sonra Hasan Demir'in oğulları da beni tehdit ediyor, 'seni öldüreceğiz' diyorlardı. Taziye günü benim bir şey görüp görmediğimi sordular” diye konuştu.

Mahkeme heyeti Hasan Demir'in tutukluluk halinin devamına karar verirken tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.