Satso 16. Meslek Komitesinden Telefonla Sigorta Poliçesi Kesilmesine Suç Duyurusu

Satso 16. Meslek Komitesinden Telefonla Sigorta Poliçesi Kesilmesine Suç Duyurusu
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 16. Meslek Komitesi, telefonla poliçe satışı yapma girişiminde bulunan ve yapılmayan sigorta için bedeli talep eden sigorta aracılık şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

- Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 16. Meslek Komitesi, telefonla poliçe satışı yapma girişiminde bulunan ve yapılmayan sigorta için bedeli talep eden sigorta aracılık şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Vatandaşların çeşitli firmalardan aranarak sigorta poliçesi yapmaya zorlandığı, çeşitli sebepler belirterek kişilerden kredi kartı gibi bilgilerinin elde edildiği, söz konusu bilgilerin kullanılarak sigorta poliçesi düzenlenmesinden dolayı gelen şikâyetler SATSO 16. Meslek Komitesi tarafından değerlendirilerek Yönetim Kurulu Başkanlığına sunuldu.

Konu ile ilgili gelen şikâyetler doğrultusunda bu uygulamanın durdurulması için SATSO tarafından Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirilen resmi girişimler olumlu sonuç vererek söz konusu telefonla poliçe satışı yapma girişiminde bulunan ve yapılmayan sigorta için bedeli talep eden sigorta aracılık şirketi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

16. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Tekneci ise yaptığı açıklamada “Kimsenin bu tür uygulamalardan dolayı mağdur olmaması için Hazine Müsteşarlığından alınmış uygunluk belgesi ve TOBB nezdindeki levhada kaydı bulunan acente veya ruhsatlı bir sigorta şirketi ya da brokeri olmayan kişiler tarafından yapılabilecek arama ve görüşmelere itibar etmemeleri önemlidir. Ayrıca, bu gibi durumlarda Sigorta Acenteleri tarafından da Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvuruda bulunulması da mümkündür” dedi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ülke çapında engellenen bu kanunsuz uygulamanın yol açtığı rahatsızlığa değinerek konu hakkında tüm üyeler ve sigorta hizmeti alanların dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak sigorta tuzaklarının önlenmesine yönelik çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.