Saü’de Klasik Türk Müziği Konseri

Saü’de Klasik Türk Müziği Konseri
Sakarya Musiki Derneği tarafından düzenlenen ‘Klasik Türk Müziği 2015 Kış Konseri ’ 5 Mart Perşembe akşamı SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İki ayrı bölümden oluşan konserin şefliği...

Sakarya Musiki Derneği tarafından düzenlenen ‘Klasik Türk Müziği 2015 Kış Konseri ’ 5 Mart Perşembe akşamı SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İki ayrı bölümden oluşan konserin şefliğini İhsan Yavuz Dilaver üstlendi.

Klasik Türk müziğinin sevilen şarkıları seslendirildiği ‘Klasik Türk Müziği 2015 Kış Konseri’ne müzikseverler yoğun ilgi gösterdi. ‘Saçların Tarumar, Gözlerinde Nem’, ‘Bahar Bitti Güz Bitti Artık Bülbül Ötmüyor’, ‘Sevdim Seni Kır Çiçeğim’, Düriyemin Güğümleri Kalaylı’, ‘Eğilmez Başın Gibi Gökler Bulutlu Efem’, ‘Gülmedi Şu Bahtım Gitti’, ‘Şu Gelen Atlı mıdır, Sorun Bağdatlı mıdır’ gibi Türk Müziğindeki birbirinden güzel şarkıların seslendirildiği konserin finalinde, geçtiğimiz ay hayata gözlerini yuman Türk Sanat Müziği’nin Divası Müzeyyen Senar’ın anısına ‘Ormancı Türküsü’ seslendirildi. Şef İhsan Yavuz Dilaver’e kemanda, Erdoğan Demir, Orçun Üretmen, İlhan Pamuk ve Ecenur Acar, udda Hayri Duman, Kenan Ersin, Erkan Özer ve Erdem Sağlam, klarnette Lütfi Çalgıcı ve Volkan Dirin, klasik kemençede Çiğdem Özensel, kanunda Naci Kirteler ve Hasan Açıldı, yaylı tanburda Ayten Yüksel, neyde Ayşegül Başar, kudüm ve darbukada Serhat Başar, bendirde Hasan Özgönül ve zilli defde Vedat Sülün eşlik etti.

Konserin ilk bölümünün sonunda Sakarya Musiki Derneğine katkılarından dolayı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yeni Sakarya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Aydıntepe, SRT Medya Grubu ve Adapostası Gazetesi Genel Yayın Müdürü Güven Hasbaş, Kanal 54 adına Turgay Özbalkan, Sakaryaçark.com Genel Yayın Müdürü Hüseyin Cumalı ve Medyabar.com Genel Yayın Yönetmeni Aziz Güvener’e plaket takdim edildi. Sakarya Üniversitesi olarak bu tür sanat etkinliklerini kapılarının daima açık olduğunu ifade eden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Biz üniversite olarak bu tür sanat etkinliklerine özel önem gösteriyoruz. Üniversitemizin kapısı bu tür etkinliklere daima açık” diye konuştu.

Müzikseverler tarafından büyük beğeni toplayan konserin finalinde dinleyiciler, koroyu ve orkestrayı dakikalarca ayakta alkışladı.

KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KONSERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.