Saü’de Mimarlık Çalıştayı Düzenlendi

Saü’de Mimarlık Çalıştayı Düzenlendi
Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Mimarlık Bölümü tarafından “Mekân Analizi ve Tasarımın Evreleri” konulu çalıştay düzenlendi.

- Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Mimarlık Bölümü tarafından “Mekân Analizi ve Tasarımın Evreleri” konulu çalıştay düzenlendi.

SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonunda gerçekleşen çalıştaya, konuşmacı olarak Hollanda Delft Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Güney katıldı. Çalıştayın açılışında konuşma yapan GSF Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tahsin Turgay, üniversitelerin toplumların kültürel ve mimari gelişimine ön ayak olduğunu ifade ederek, “Mimarlık Bölümü olarak toplumun gereksinim duyduğu yaşam koşullarını karşılamaya yönelik, etik değerlere bağlı, yaşanabilir çevrelerin tasarlanmasında çağdaş yaklaşımlar geliştirebilen, fiziksel ve doğal çevreye duyarlı, kültürel birikimin farkında ve toplumsal duyarlılığa sahip araştırmacı, yenilikçi mimarlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çalıştay, bu kapsamda konunun anlatımı ve pratiğe dökülmesi noktasında, bize oldukça fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından söz alan Delft Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Güney, bütün tasarımlarda tasarıma nelerin hizmet ettiği, tasarımın evreleri, tasarım-mekân ilişkisi ve daha birçok konuda ayrıntılı bilgiler aktardı. Sakarya Üniversitesi ve çevre üniversitelerden Mimarlık Bölümü öğrencilerinin katıldığı çalıştay, iki gün sürecek.

SAÜ’DE MİMARLIK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.