Savaşın Acılarını Unutmaya Çalışıyorlar

Savaşın Acılarını Unutmaya Çalışıyorlar
Savaştan kaçan Suriyeli 370 çocuk ve genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği “Gönüllü Kültür Elçileri Projesi” ile unutulmaz anlar yaşadı. Çocuklar, ülkelerindeki iç savaşın acı anılarını bir...

Savaştan kaçan Suriyeli 370 çocuk ve genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği “Gönüllü Kültür Elçileri Projesi” ile unutulmaz anlar yaşadı. Çocuklar, ülkelerindeki iç savaşın acı anılarını bir an olsun unutmaya çalıştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Sıcak Yuva Vakfı tarafından hayata geçirilen “Gönüllü Kültür Elçileri Projesi” kapsamında iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan 7 - 25 yaşları arasında 370 Suriyeli çocuk ve genç; tiyatro, müzik ve halk oyunlarıyla hayata tutundu.

Proje kapsamında Suriyeli gençler tarafından hazırlanan “Türkiye’ye Vefa” konulu program İstanbul’da gerçekleştirildi. Programda Suriyeli gençler, tiyatro, müzik, halk oyunları gösterilerini sahneledi. Gençler ayrıca izcilik alanında da hünerlerini sergiledi.

Proje ile iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınmış olan Suriyeli çocuk ve gençlerin, bireysel gelişim ve eğitimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.