Savcı Kiraz’ın Şehit Edilmesi

Savcı Kiraz’ın Şehit Edilmesi
Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındıktan sonra şehit edilmesine tepki göstererek, "Bu saldırı; içinde bulunduğumuz yargı c...

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındıktan sonra şehit edilmesine tepki göstererek, "Bu saldırı; içinde bulunduğumuz yargı camiasına, hepimize, ülkemize yönelmiş bir terör eylemidir" dedi.

Dönmez, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın, asla onaylanmayacak bir saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini ifade ederek, "Bir insanın yaşam hakkını sona erdirmeyi amaçlayan ve yaşam hakkına yönelen bir eylem hak arama yöntemi olamaz. Bu saldırı; içinde bulunduğumuz yargı camiasına, hepimize, ülkemize yönelmiş bir terör eylemidir. Her nasıl ve her ne şekilde olursa olsun, kimden gelirse gelsin her türlü şiddet ve terör eyleminin karşısındayız. Bu saldırıyı Hatay Barosu adına şiddetle kınıyoruz" dedi.

Dönmez açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yargımızın bir mensubu olan cumhuriyet savcısının iş alanımız, evimiz olan adliye içinde yaşamını yitirmesi bizi derinden sarstı. Cumhuriyet savcısı meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz’ın ölümünden büyük üzüntü duyduk. Hatay Barosu ve mensupları olarak cumhuriyet savcısı meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve yargı camiamıza başsağlığı diliyoruz. Yaşamını yitiren cumhuriyet savcımızın ölümü sebebiyle avukatlara yönelik sorumsuzca yapılan açıklamaları da doğru bulmuyoruz. Yargı camiasının bütününü oluşturan hakim, savcı ve avukatlar arasında ayrımcılık yapmayacak, bütünlüğünü bozmayacak ve ortaklaşa bulunacak güvenlik çözümlerini elbette ararız. Ancak adliyelerdeki güvenliğin zaafı avukatlar değildir. Avukatlar, bir hakim, bir cumhuriyet savcısı gibi yargı görevi gören meslek mensuplarıdır. İnsanların yaşam hakkı, hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlükleri için canını yitiren onca meslektaşımız varken bu saldırıdan avukatlara pay çıkarmak; sorumluluğun üstünü örtmektir. Olayla ilgisi olmayan avukatların hedef haline getirilmesini hukuk camiası, mesleğimizin onurlu insanları ve ülkemiz kabul etmeyecektir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.