Savcı Öz’ün Tweet Davası Başladı

Savcı Öz’ün Tweet Davası Başladı
Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmekten dolayı açılan dava görülmeye başlandı.

- Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmekten dolayı açılan dava görülmeye başlandı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Öz hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek tarafından açılan dava bugün görülmeye başlandı. Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları Ali Özkaya ve Burhanettin Sevencan katıldı. Davada şüpheli sıfatıyla yargılanan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ve avukatı ise yazılı mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Savcı Öz’ün mahkeme heyetine bir dilekçe sunarak savunmasını yazılı olarak yapmak istediğini belirttiği öğrenildi. Dava şüpheli sıfatıyla yargılanan Zekeriya Öz’ün yazılı savunmasının alınması ve diğer evrakların tamamlanması amacıyla 5 Şubat 2015 tarihine ertelendi.

Halen Bolu Adliyesi’nde görev yapan Savcı Zekeriya Öz hakkında hakaret ve tehdit iddiasıyla açılan davanın Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek tarafından hazırlanan iddianamesinde, “Kamuoyunda Ergenekon, Balyoz ve 17 Aralık soruşturmalarının savcısı olarak bilinen ve halen Bolu Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan şüpheli Zekeriya Öz hakkında çeşitli tarihlerde twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımlar ile dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı isim zikrettirmeksizin tehdit ve hakaret içeren sözler sarf ettiği ayrıca yaptığı paylaşımlar ile hırsız, rüşvetçi, ihaleye fesat karıştıran, devletin parasını çalan ve benzeri sözleri sarf ederek mağdurun onur, şeref ve saygınlığını rencide edici tutum ve davranışlarda bulunduğu anlaşılmıştır. Bu sebeple şüphelinin kamu görevlisine karşı hakaret ve tehdit suçlarını işlediği kanaatiyle cezalandırılması talep edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan duruşma sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ali Özkaya tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde twitter sosyal medya ortamından kendisine hakarette bulunan ve tehdit eden Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile ilgili, HSYK kanunundan kaynaklanan şahsi suçlarda en yakın ağır ceza mahkemesi olan Düzce Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşmasına girdik. Kendisi savunma için süre istediğinden ve henüz talimat cevabı gelmediğinden 5 Şubat tarihine duruşma ertelendi. Usul bu şekildedir. Çünkü Hakimler ve Savcılar Kanunu gereğince bir hakim veya cumhuriyet savcısının şahsi suçuna en yakın ağır ceza mahkemesinde bakılır. O sebeple Düzce Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı ve davanın yargı süreci yürütülüyor. Bu aşamada da söylenecek başka bir şey yoktur. Çünkü yargılamanın içeriği ile ilgili konuşmak çok doğru değil. Zekeriya Öz’ün duruşmaya katılmaması ile ilgili söyleyeceğimiz bir şey yok. Kendisi mahkemeye yazılı savunma yapmak için süre istediğini beyan etmiş mahkemenin huzurunda. Bu konuda bizim diyeceğimiz bir şey yok. O mahkemenin takdiridir” ifadelerini kullandı.

SAVCI ÖZ’ÜN TWEET DAVASI BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.