Scada İle İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Şebekesi Daha Akıllı

Scada İle İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Şebekesi Daha Akıllı
AYEDAŞ, İstanbul Anadolu Yakası’nda akıllı şebeke projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Kontrol ve Veri Toplama Sistemi SCADA ile elektrik dağıtım sistemi uzaktan izlenerek anlık olarak takip ve kontrol edilebilecek.

- AYEDAŞ, İstanbul Anadolu Yakası’nda akıllı şebeke projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Kontrol ve Veri Toplama Sistemi SCADA ile elektrik dağıtım sistemi uzaktan izlenerek anlık olarak takip ve kontrol edilebilecek.

2015 yılında uygulanmaya başlanacak SCADA ile toplam 90 ana dağıtım merkezi uzaktan izlenerek kumanda edilebilecek. SCADA sistemi ile orta gerilim elektrik şebekesindeki kesintilerden anında haberdar olunarak arızlara en kısa sürede müdahale edilebilecek.

KESİNTİ SÜRESİNİN 5’TE 1 ORANINDA AZALMASI HEDEFLENİYOR.

Şebeke işletimi ve yönetiminde yeniliklere imza atan AYEDAŞ, SCADA sistemi ile orta gerilim kesintilerinden anında haberdar olup enerjisiz kalan bölgeyi en kısa sürede enerji sağlayarak elektrik kesintilerini minumuma indirecek. Aynı zamanda sistemin yük dengesi kontrol edilerek arızaların önceden önlenmesi ve yatırımlara yön verilerek müşteriler daha iyi hizmet sağlayacak şebeke altyapılarına kavuşturulacak.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İÇİN OLUMLU ETKİ

SCADA Projesi ile sahada manuel olarak yapılan bir çok işlem artık uzaktan müdahale edilerek hem sürdürülebilir enerji sağlanmasına katkı sağlanacak, hem de otomasyon ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda iyileştirme sağlanacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.