‘Şeb-i Arus Töreni’nin Aynısı Şehzadeler’de De Yapılacak

‘Şeb-i Arus Töreni’nin Aynısı Şehzadeler’de De Yapılacak
Konya’da Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslat yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin aynısı Şehzadeler Belediyesi’nin katkılarıyla Manisa’da da gerçekleştirilecek. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek 741’inci Vuslat Yıldönümü v

- Konya’da Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslat yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin aynısı Şehzadeler Belediyesi’nin katkılarıyla Manisa’da da gerçekleştirilecek. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek 741’inci Vuslat Yıldönümü ve Şeb-i Arus töreni, 27 Aralık Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak.

Şehzadeler Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 741’inci vuslat yıldönümü münasebetiyle Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Şeb-i Arus töreni düzenleyecek. Konya’da Şeb-i Arus etkinliklerinde yer alan ekip Manisa’ya gelerek, tasavvuf musikisi konseri, şiir dinletisi, sema ayin-i şerifi, mesnevi sohbeti gerçekleştirecek.

Konya’ya gidemeyenlere aynı manevi duyguyu yaşatmak istediklerini belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şeb-i Arus Mevlevilikte Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin öldüğü gecedir. Mevlana Celaleddin Rumi, bu geceyi Rabbine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü düğün gecesi olarak adlandırır. Rumi'nin ölüm yıl dönümünde yapılan ve Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma törenleri her yıl Konya’da gerçekleştirilir. Ancak Konya’ya gidemeyenler üzülmesin. Şehzadeler Belediyesi olarak Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 741’inci vuslat yıldönümü münasebetiyle Şeb-i Arus törenlerinin aynısını Şehzadeler ilçemizde de gerçekleştiriyoruz. Konya’da Şeb-i Arus etkinliklerini yapan ekibimizi Manisa’ya getiriyoruz. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek tören saat 19.00’da tasavvuf musikisi konseriyle başlayacak, şiir dinletisi ve mesnevi sohbeti ile devam edecek. Sohbet Hz. Mevlana’nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru tarafından gerçekleştirilecek. Daha sonra Sema ayin-i şerifi olacak. Manisa’da ilk kez böyle geniş kapsamlı bir etkinlik olacak. Programımıza tüm Manisalıları bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.