Şebnem Schaefer, Özcan Deniz Davası Nedeniyle Eski Avukatından Şikayetçi Oldu

Şebnem Schaefer, Özcan Deniz Davası Nedeniyle Eski Avukatından Şikayetçi Oldu
Ünlü manken Şebnem Schaefer, davalarını takip etmediği iddiasıyla şikayetçi olduğu eski avukatının yargılandığı davada ifade verdi. Schaefer, eski avukatının davalarını takip etmemesi nedeniyle Özcan...

Ünlü manken Şebnem Schaefer, davalarını takip etmediği iddiasıyla şikayetçi olduğu eski avukatının yargılandığı davada ifade verdi. Schaefer, eski avukatının davalarını takip etmemesi nedeniyle Özcan Deniz’le olan davasını kaybettiğini belirtti.

Ünlü manken Şebnem Schaefer’ın şikayeti üzerine avukat İbrahim Fırat hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. İstanbul 5.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada görevi kötüye kullanmaktan hakkında 3 yıl 9 aya kadar hapis istenilen sanık avukat İbrahim Fırat katılmadı.

Fırat’ı avukatı temsil ederken şikayetçi Şebnem Schaefer ise annesi ve avukatı ile birlikte duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Schaefer, eski avukatının parasını almasına rağmen davalarını takip etmediğini ve televizyon programlarında kendisi adına konuştuğunu öne sürdü.

“AVUKATIM YÜZÜNDEN BİR ÇOK DAVAYI KAYBETTİM”

Almanya’da yaşadığından ötürü davaları bizzat takip edemediğini aktaran Şebnem Schaefer, “Davalarımı zamanında takip etmeyen eski avukatım yüzünden açtığım bir çok davayı kaybettim. Bunlardan bir tanesi Özcan Deniz ile karşılıklı olan davamdır. Duruşmaya gitmediğinden dava zaman aşımına uğradı. Yeniden dava açamadık” dedi.

“İZİN VERMEDİĞİM HUSUSLARDA AÇIKLAMALAR YAPTI”

Almanya’dan yaptığı telefon görüşmelerinde eski avukatı Fırat’ın kendisine ‘Davaları takip ediyoruz. Tamam hallediyoruz’ şeklinde beyanlarda bulunduğunu ifade eden Schaefer, “Eski avukatım izin vermememe rağmen bir televizyon programına çıkarak hakkımda beyanlarda bulundu. İzin vermediğim hususlarda açıklamalar yapmış. Ayrıca Özcan Deniz davasını takip etmemesi için talimat vermişim gibi yerime imza atmış. Sanıktan şikayetçiyim ” şeklinde konuştu.

“PRESTİJ KAYBINA UĞRADI”

Duruşmada söz alan Şebnem Schaefer’ın avukatı Mehmet Demir ise “Müvekkilim davaları kaybetmiş gibi göründüğü için prestij kaybına uğradı. Maddi manevi şekilde zarara uğradı. Şikayetçiyiz” dedi.

Duruşmaya katılmayan sanık İbrahim Fırat’ın avukatı ise Yaşar Ağsu ise suçlamaları reddetti.

“TRAFİĞE TAKILDIĞINDAN YETİŞEMEMİŞ”

Müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamadığını belirten avukat Ağsu, “Müvekkilim Özcan Deniz davasına trafiğe takıldığından yetişememiş. Davanın tüm aşmalarını takip etmiş gerekli itirazları yapmıştır. Televizyon programında ise kendisine sorulan bir soruya verdiği cevap şikayetçinin iznine tabi olan bir soru değildir. Avukat olarak cevap verebileceği bir durumdur” dedi.

Mahkeme dava dosyasında bulunan TV programı CD’sinin bilirkişiye gönderilerek çözümünün yapılmasına karar verdi. Şikayetçi Schaefer ile Özcan Deniz arasında Şişli 5. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davaya ilişkin kararın istenilmesini hükmeden mahkeme duruşmayı erteledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.