Seçmen Listelerinde İsim Bulmak Çok Zor

Seçmen Listelerinde İsim Bulmak Çok Zor
Bartın Kemerköprü Mahallesi Muhtarı Turhan Karayel, 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçim kurulundan muhtarlıklara gelen seçmen listelerinde isim bulmanın çok zor olduğunu belirtti.

- Bartın Kemerköprü Mahallesi Muhtarı Turhan Karayel, 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçim kurulundan muhtarlıklara gelen seçmen listelerinde isim bulmanın çok zor olduğunu belirtti.

Listelerde alfabetik sıranın uygulanmaması yüzünden vatandaşın ismini bulmakta zorluk çektiğini dile getiren Muhtar Karayel, “Vatandaş gelip listede adını bulmakta zorlanıyor. Listeler çok karışık. Hem alfabetik sıraya göre değil hem de sokaklar karışık bir şekilde yazılmış” dedi.

Önceki seçilerde seçmen listelerinin soyadı sırasına göre düzenlendiğini belirten Karayel, listelerin soy isim, mahalle veya alfabetik sıraya göre yapılamamasının büyük karışıklığa sebep olduğunu söyledi.

3 AĞUSTOS’A KADAR SEÇMEN KARTLARINI DAĞITMAK ZOR

Kendi İmkânlarıyla 600 TL Vererek Cihaz Aldığını belirten Karayel, sistem sayesinde Seçmen Kartlarına Ulaşabiliyorum. Sistemi olmayan muhtarlar ne yapacak dedi.

Muhtar Karayel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kemerköprü Mahallesinde yaklaşık 7 bin seçmen var. Önceki seçimlerde Mahallemizde 23 sandık vardı Cumhurbaşkanlı seçiminde ise sandık sayısını 17’ye düşürülmüş. Seçmen listeleri soyadı sırasına göre düzenlenmediği seçmenler kendi seçmen kartlarını bulabilmek için 7 bin seçmen kartını gözden geçirmek zorunda kalıyor. 3 Ağustos’ta seçmen listelerinin ilçe seçim kuruluna teslim edilmesi gerekiyor. Bu tarihe kadar seçmenlerin seçmen kartlarını alabilmesi çok zor görünüyor.”

İl Seçim Kurulu Müdürlüğü ise konuyla ilgili bilgilerin YSK'dan kolaylıkla öğrenilebileceğini hatırlattı.

SEÇMEN LİSTELERİNDE İSİM BULMAK ÇOK ZOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.