Şefkat Pınarı’ndan Çin Zulmüne Sert Tepki

Şefkat Pınarı’ndan Çin Zulmüne Sert Tepki
Salihli Şefkat Pınarı Derneği Başkanı İslam Horzum, Doğu Türkistan’a Çin tarafından yapılan zulme basın açıklamasında bulunarak sert tepki gösterdi.“İnsanlık onuru, Çin’in bu zulmüne karşı mutlaka ’du...

Salihli Şefkat Pınarı Derneği Başkanı İslam Horzum, Doğu Türkistan’a Çin tarafından yapılan zulme basın açıklamasında bulunarak sert tepki gösterdi.

“İnsanlık onuru, Çin’in bu zulmüne karşı mutlaka ’dur’ demeli” diyerek sözlerine başlayan Salihli Şefkat Pınarı Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı İslam Horzum, “Son günlerde basın ve medyaya yansıdığı üzere Doğu Türkistan’da ibadet etmek, oruç tutmak yasaklanmış durumda. Kuran eğitimi yasaklanmış durumda. Yüz binlerce çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor. Çin hükümeti, farklı Türkçe lehçelerinde konuşan yerli halkı Çinceyi kullanmaya zorlayarak asimilasyon politikalarını fütursuzca yürütüyor. Müslüman kadınlar taciz ediliyor ve de keyfi bir şekilde gözaltına alınıyorlar. Uygurların dış dünya ile iletişimi tamamen kesilmiş durumda. Dış dünyaya kapalı bir devlet olduğundan, işkence, katliam ve zorbalık hiç kimseye hissettirilmeden hunharca icra edilmektedir. Dünyanın sessizliğinden cesaret alan Çin, her güne yeni bir katliam ile başlamakta işkencenin en ağırını uygulamaktadır. Dünyanın süper gücü iddiasındaki vahşi Çin, Doğu Türkistan’da hiçbir savunma gücü olmayan halka karşı bütün dünyanın gözü önünde katliam yapmaktadır. Bu son zulümler Çin’in ilk uygulaması olmadığı gibi sonuncusu da olmayacak gibi görünüyor. Dünya’nın ilgisizliği, bu vahşete hiçbir yaptırımın uygulanmayışı, Doğu Türkistan Türklerinin bu katliama karşı koyma imkânlarının bulunmayışı bu elim tabloyu ortaya çıkarıyor. Katliama uğrayanların Türk ve Müslüman olması nedeniyle tüm dünya bu soykırıma tepkisiz kalmaktadır. Ortadoğu’da bir İsrail varsa, Uzakdoğu’da da Çin vardır. Ortadoğu’da bir Filistinli Müslümanlar kan ağlıyor, Uzakdoğu’da da Doğu Türkistanlı Müslümanlar kan ağlıyor." dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.