Şehide ağlatan veda

Şehide ağlatan veda
Şırnak'ta şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek memleketi Afyonkarahisar'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ta şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek memleketi Afyonkarahisar'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenaze töreninde acılı kız kardeş Hatice Çiçek, "O benim kahramanım, o benim şehidim. Yapanların Allah belasını versin. Cayır cayır yansınlar, cayır cayır. Parçalansın cesetleri bulunmasın. Nur yüzlüm benim, nur yüzlüm" diye feryat etti.

Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından dün yapılan saldırıda şehit olan Afyonkarahisarlı 22 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek memleketinde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Çiçek'in naaşı askeri uçakla Afyonkarahisar Hava Meydana Komutanlığına ait havaalanına getirildi. Ardından kalabalık bir konvoy eşliğinde şehit Çiçek'in naaşı 112 Acil Servis ambulansı ile son kez helallik alınmak üzere baba evinin bulunduğu Fakipaşa Mahallesine getirildi.

"Yunus gitme teyzeni bırakma annem"

Burada helallik alındığı sırada isminin Ayfer Sevim olduğu belirtilen şehidin teyzesinin eşine sarılarak yeğeni için söylediği, "Yavrum, Yunus'um, kuzum son kez geldin, son kez geldin doymadın Yunus, yavrum doymadım. Yavrum gitme, Yunus gitme, gitme Yunus ne olursun gitme teyzeni bırakma, teyzeni bırakma annem…" sözleri herkesi gözyaşlarına boğdu.

Şehit ağabeyine ağıtlar yaktı

Şehidin tabutunun cenaze namazının kılınacağı camiye götürülürken, ağabeyinin askeri şapkasını kafasına takan 17 yaşındaki kız kardeşi Hatice Çiçek, ağabeyisi için, "O benim kahramanım, o benim şehidim. Yapanların Allah belasını versin. Cayır cayır yansınlar, cayır cayır. Parçalansın cesetleri bulunmasın. Nur yüzlüm benim, nur yüzlüm" diye ağıtlar yaktı. Şehit kardeşi Hatice Çiçek'i bayan bir asker ile bir yakını koluna girerek teselli etmeye çalıştı.

Oğlunun fotoğrafını öpüp bağrına bastı

Silah arkadaşlarının omuzlarında cami avlusuna getirilen şehit Çiçek'in annesi Havva Çiçek, askerler oğlunun tabutunu taşırken, arkadan oğlunun sürekli tabutunu okşayarak oğlu için gözyaşı döktü. Dik durmaya ve ağlamamaya çalıştığı gözlenen anne Çiçek'in oğlunun tabutu katafalka konulmasının ardından bir süre daha oğlunun tabutunu tek elle okşayarak kendisi için ayrılan yere geçti. Anne Çiçek burada da oğlu şehit Yunus Çiçek'in fotoğrafını öpüp okşayarak bağrına bastı.

Bakan Eroğlu şehit babasını yalnız bırakmadı

Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii'nde ikindi namazına müteakip gerçekleştirilen cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutan Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, askeri ve sivil protokol üyeleri ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehit Çiçek'in babası Yılmaz Çiçek'i cenaze töreni boyunca Bakan Eroğlu ve Vali Yıldırım bir an için bile yalnız bırakmadığı gözlendi.

Cenaze töreninin ardından şehit Çiçek'in naaşı, silah arkadaşları ve cemaatin omuzlarında sonsuzluğa uğrulanırken. Cemaat şehit Çiçek'in naaşını defin edileceği Afyonkarahisar Asri Mezarlığındaki Hava Şehitliğine götürecek olan 112 Acil Servis ambulansına kadar taşıdı.

Şehide ağlatan veda

Şehide ağlatan veda

Şehide ağlatan veda

Şehide ağlatan veda

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.