Şehit Aileleri Ve Gaziler İftarda Buluştu

Şehit Aileleri Ve Gaziler İftarda Buluştu
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Aile ve Sosyal Politikalar Bilecik İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi.Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığın...

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Aile ve Sosyal Politikalar Bilecik İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi.

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen programa Vali Nayir ve eşi Münevver Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Nesrin Koç, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak ile şehit ve gazi aileleri ile huzurevi ve sevgi evlerinde kalan çocuklar da katıldı.

Vali Nayir, İl Müftüsü Necati Akkuş’un yaptırdığı duanın ardından yaptığı konuşmada, Türk milletinin inancına ve kültürüne göre gıpta edilmesi ve kıskanılması gereken iki önemli makamın bulunduğunu, bunlardan birisinin şehitlik diğerinin de gazilik olduğunu söyledi. Burada, şehitlik makamına mazhar olmuş şehitlerin yakınlarıyla, gazi ve gazilerin aileleriyle birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Bu topraklar bize vatan olmuşsa içinde kutsallarımızla birlikte, huzurlu bir şekilde yaşıyorsak bunun elbette bir bedeli oldu. Bu bedeli de şehitlerimiz ve gazilerimiz ödedi. Onların yokluğuna sabreden şehit yakınlarımız ve yine gazilerimizin sıkıntılarına sabreden gazi yakınlarımız, bu bedeli fazlasıyla ödediler. Bundan dolayı milletimiz hem şehitlerimize hem de gazilerimize karşı vefa duygularını besliyor. Burada birliğimizi ve beraberliğimizi göstermek için gelenekselleştirdiğimiz iftarı beraber yapıyoruz. Buradaki fotoğrafın, bütün ülkeye yansıması, birlik ve beraberliğimizin devam etmesi için elimizden gelen ne varsa yapılacağının bilinmesini istiyorum."

ŞEHİT VE GAZİLERE İFTAR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.