Şehit askerlerin naaşları memleketlerine uğurlandı

Şehit askerlerin naaşları memleketlerine uğurlandı
Bingöl'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi sınırında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuşlar...

Bingöl'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi sınırında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuşlar Behçet Avcı ve Yunus Aktaş'ın naaşları, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Genç ile Lice arasında bulunan Sağgöze köyü yakınlarında dün gece saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Behçet Avcı ve Jandarma Uzman Çavuş Yunus Aktaş için Bingöl Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, askeri erkan, kent protokolü, şehitlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tören, şehitlerin cenazelerinin ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başladı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, şehitlerin özgeçmişleri okundu.

Törende konuşma yapan Vali Yavuz Selim Köşger, "Bugün haklı ile haksızın, vatansever ile vatan hainin bir kere daha ayrıştığı, safların belirleştiği günlerden geçiyoruz. Allah'a hamdolsun ki şehitlerimiz ve biz vatanın, milletin, bayrağın, mukaddesatın yanındayız. Vatan hainleri, milletine ihanet edenler ve milletine ihanet etmek içerisinde olanlardan değiliz. Biz iyinin, haklının, doğrunun, güzelin bu milletin saadetinin, refahının gelişmesinin yanındayız. Başkalarına uşaklık edenlerin yanında değiliz ve nasıl üç gün sonra Ramazan Bayramı'nın geleceğinden eminsek, bu haklı davada kazanacağımızdan da o kadar eminiz. Allah'ın izniyle iyinin, doğrunun, güzelin, milletin, bayrağın ve mukaddesatın yanında olanlar kazanacaklardır. O hainler de kazdıkları ihanet çukurundan cehennem çukuruna yuvarlanacaklar" dedi.

Bingöl İl Müftüsü Mecit Can tarafından okunan duanın ardından şehit askerlerin cenazeleri, katafalktan alınarak Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağa taşındı.

Tören, Jandarma Uzman Çavuş Behçet Avcı'nın naaşının Batman'a, Jandarma Uzman Çavuş Yunus Aktaş naaşının ise Sakarya'ya uğurlanması ile sona erdi.

Şehit askerlerin naaşları memleketlerine uğurlandı

Şehit askerlerin naaşları memleketlerine uğurlandı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.