ŞEHİT ASTSUBAY AKDAĞ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

ŞEHİT ASTSUBAY AKDAĞ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
Siirt'in Baykan ilçesi Çukurca köyü kırsalında düzenlenen saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ için Siirt 3'üncü...

Siirt'in Baykan ilçesi Çukurca köyü kırsalında düzenlenen saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ için Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç Eğitim Alanı'nda düzenlenen törene Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutan Vekili Aydoğan Bilgiç, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, kurum müdürleri ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Şehidin cenazesinin ambulansla tören alanına getirilişinin ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehidin öz geçmişi okundu.

Törende konuşan Siirt Valisi Atik, Baykan ilçesine bağlı Çukurca kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın şehit olduğunu söyledi. Vali Atik, "Bölücü hain terör örgütünün yaptığı bu saldırılar, örgütün insanlık dışı ve iğrenç yüzünü bir kez daha göstermiştir. Tüm milletimizin huzur ve kardeşliğini bozmayı hedefleyen bu hain saldırıları gerçekleştirenler bilmelidirler ki, hain ve karanlık emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu kalleşçe saldırılar, bizleri terörle mücadelede azim ve kararlılığımızdan asla vazgeçiremeyecektir. Bu duygularla tekrar aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanı Vekili Aydoğan Bilgiç ise hain saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarına hak ettikleri cezayı vereceklerini söyledi. Müftülük görevlisi tarafından okunan duanın ardından şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın (29) naaşı memleketi Tokat'a gönderildi.

ŞEHİT ASTSUBAY AKDAĞ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

ŞEHİT ASTSUBAY AKDAĞ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

ŞEHİT ASTSUBAY AKDAĞ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

ŞEHİT ASTSUBAY AKDAĞ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.