Şehit kardeşini yalnız bırakmadı

Şehit kardeşini yalnız bırakmadı
Mardin'de şehit düşen Uzman Çavuş Sinan Oruç'un naaşı Zonguldak Havalimanı'na getirildi.

Mardin'de şehit düşen Uzman Çavuş Sinan Oruç'un naaşı Zonguldak Havalimanı'na getirildi. Şehidin tabutu cenaze aracına konulurken, ağabeyi ise cenaze aracının arkasına binerek kardeşini yalnız bırakmadı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Sinan Oruç, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kargo uçağı ile Zonguldak Havalimanı'na getirildi. Zonguldak Havalimanı'nda gerçekleşen karşılama törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi'nin yanı sıra protokol üyeleri ve şehidin ailesi katıldı.

Uçağın piste yanaşması ile birlikte şehidin amcasının kızı Merve Oruç, "Ağabey sana yakışmadı, lütfen kalk" diye feryat etti. Sinir krizleri geçiren Merve Oruç, güçlükle ayakta durabildi. Havalimanındaki karşılamaya şehidin yakınları da gelerek gözyaşı döktü.

Karşılama mangası tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı, Bartın Belediyesi'ne ait cenaze aracına bindirildi. Bu sırada şehidin ağabeyi Sercan Oruç da tabutun bulunduğu bölüme binmek istedi. Tabutun yanına oturan şehidin ağabeyi, kardeşinin naaşına sarılarak gözyaşı döktü. Oruç'u ise askerler teselli etti. Aracın arkasında yolculuk etmek isteyen Sercan Oruç, cenaze aracının arkasında kardeşini yalnız bırakmadı. Şehidin amcasının kızı Merve ise tabutun başında baygınlık geçirdi. Sağlık görevlileri, polisler ve askerlerin de duygu dolu anlar yaşadığı törende uzman çavuşun naaşı memleketi Bartın'a gönderilmek üzere yola çıktı.

Şehit kardeşini yalnız bırakmadı

Şehit kardeşini yalnız bırakmadı

Şehit kardeşini yalnız bırakmadı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.