Şehit Kemal Özdoğan, Mezarı Başında Alındı

Şehit Kemal Özdoğan, Mezarı Başında Alındı
Şehit Uzman Çavuş Kemal Özdoğan’ın baba ocağını ziyaret eden Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, şehit babası İsa ve annesi Saniye Özdoğan’la bol bol sohbet etti.

Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Bingöl'ün Genç ilçesinde görevli iken 24 Nisan 2012 tarihinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Kemal Özdoğan’ın, şahadet gününde mezarı başında ziyaret etti. 

Kemal Özdoğan’ın mezarı başında edilen duaların ve merasimin ardından Şehit Uzman Çavuş Kemal Özdoğan’ın baba ocağını ziyaret eden Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, şehit babası İsa ve annesi Saniye Özdoğan’la bol bol sohbet etti.

aw071464_07.jpg

Yapılan kısa sohbetin ardından Şehit Uzman Çavuş Kemal Özdoğan için hazırlanan Şehit Jandarma Evi’nin açılışı gerçekleşti. Şehit Kemal Özdoğan’ın için hazırlanan odayı titizlikle inceleyen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Şehit Kemal Özdoğan’ın kanının yerde kalmadığını söyledi.

Tuğgeneral Celapoğlu, “Şehitlerin aziz hatırasını yaşatmak amacıyla hayata geçirilen uygulama ile Kahramanmaraş’ta açılan ‘şehit evi’ sayısı 2 oldu. Adana Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı 8 ilimizde şehitlerimizin aziz hatıraları yaşasın diye böyle bir uygulama başlattık. Bu konuda anne-babanın isteği bizim için çok önemlidir. Bu hem bizlere hem de gelecek nesillere ders olsun unutulmasın diye şehitlerimizin kullandıkları malzemelerinden oluşan bir köşe yapıyoruz. Bazen bir köşe bazen de bir oda olarak şehit evi yapıyoruz. Bu 5. şehit evimiz oldu. Dileğimiz öğrencilerin buraya gelip bu devletin bu milletin kolay kurulmadığını görsünler” dedi.

Anma programı, Tuğgeneral Celapoğlu’nun şehit ailesine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası Beratını takdim etmesiyle sona erdi.

aw071464_08.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.