Şehit Polis Dhkp-c Saldırısından Kurtulmuştu

Şehit Polis Dhkp-c Saldırısından Kurtulmuştu
Mardin’in Dargeçit ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu şehit olan Mehmet Akif Hatunoğlu’nun 3 yıl önce DHKP-C’nin İstanbul’daki saldırısında nişanlısını görmeye gidince kurtulduğu o...

Mardin’in Dargeçit ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu şehit olan Mehmet Akif Hatunoğlu’nun 3 yıl önce DHKP-C’nin İstanbul’daki saldırısında nişanlısını görmeye gidince kurtulduğu ortaya çıktı.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polislerden 29 yaşındaki Mehmet Akif Hatunoğlu’na 3 yıl önce İstanbul’da DHKP-C’li teröristler tarafından da saldırı yapıldığı ortaya çıktı. Şehit polis Hatunoğlu, Beşiktaş Etiler Naci Soydan Polis Merkezi’nde görevliyken ekip arkadaşlarıyla birlikte Yenibosna’daki Adli Tip Kurumu’na evrak bıraktı. Hatunoğlu, Gaziosmanpaşa’da özel bir hastanede çalışan ve o zaman nişanlısı olan eşi Semra Hatunoğlu’nun yanına uğradı. Polis aracı Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi 254. Sokak’taki Özel Şafak Hastanesi’ne gelerek polis memuru Mehmet Akif Hatunoğlu hastaneye nişanlısını görmeye girdiği sırada Zekeriya Yurdakul da (30) öğle yemeğini yemek üzere hastanenin bir arka sokağında bulunan büfeye gitti. Bu sırada biri kadın 2 teröristin otomatik silahlarla ateş açması sonucu Zekeriya Yurdakul şehit oldu. Hastaneden silah seslerini duyarak dışarı çıkan Hatunoğlu’nun silahıyla karşılık vermesi sonucu saldırganlar kaçarken, ekip arkadaşı Yurdakul olay yerinde hayatını kaybetti. Olaydan sonra arkadaşı şehit olduğu için düğün gününü değiştiren Hatunoğlu, daha sonra nişanlısı ile evlendi ve bir kız çocuğu oldu. Evlendikten sonra şehidin Mardin’e tayini çıktı. İlk saldırıda eşini görmeye gittiği için kurtulan Hatunoğlu, son olayda teröristlerin hain pususundan kurtulamayarak şehit oldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.