Şehit Polis Memleketine Uğurlandı

Şehit Polis Memleketine Uğurlandı
Tunceli’de dün akşam üzeri teröristlerin roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Ali Rıza Güneş için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Güneş’in cen...

Tunceli’de dün akşam üzeri teröristlerin roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Ali Rıza Güneş için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Güneş’in cenazesi, törenin ardından memleketi Nevşehir’e gönderildi.

Dün Tunceli’nin Nazımiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, ağır yaralanan polis memuru Ali Rıza Güneş kaldırıldığı Elazığ Askeri Hastanesi’nde şehit olmuştu. Şehit polis Güneş için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlendi. Törene Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Elazığ İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet Müdürü, MHP Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, kurum müdürleri, askeri ve emniyet personeli ile şehidin kardeşleri ile 5 aylık hamile eşi de katıldı. Saygı duruşunun ardından şehidin öz geçmişi okundu. Şehidin yakınları ve meslektaşları bu sırada gözyaşlarını tutamadı.

“KAÇAN HAİNLERDEN DE HESAP SORULACAK”

Törende konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Dün saat 18.00’de Nazımiye Emniyet Amirliği’ne düzenlenen hain saldırıda aziz vatanımız uğruna canını feda etmekten çekinmeyen ve şehit düşen polis memuru Ali Rıza Güneş’i ebediyete uğurlamak için buradayız. Şunu belirtmek isterim ki milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken ve hain emeller peşinde koşturan vatan hainleri bilsinler ki bizler var olduğumuz sürece sinsi emellerine asla ulaşamayacaklardır. Aziz şehidim geride bıraktığın ailen bizim emanetimizdir. Gözün arkada kalmasın. Senin şehadetine sebep olanlardan hesap sorulduğu gibi, kaçan hainlerden de er geç hesap sorulacaktır. Hiç şüphen olmasın. Bu aziz vatan uğruna canını feda eden kardeşim polis memuru Ali Rıza Güneş ve bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad eder, şehidimizin kederli ailesine ve emniyet mensuplarımıza sabırlar dilerim. Ruhun şad olsun, mekanın cennet olsun" dedi.

İl Müftüsü Peyami Güngör’ün dua etmesinin ardından şehidin naaşı meslektaşlarının omuzunda cenaze aracına konuldu. Yakınları şehidin naaşını öperek gözyaşı döktü. Elazığ Havalimanı’na götürülen şehit polisin naaşı uçakla memleketi Nevşehir’e gönderildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.