Şehit Polisin Baba Ocağına Ateş Düştü

Şehit Polisin Baba Ocağına Ateş Düştü
Mardin’in Dargeçit ilçesinde yola önceden döşenen bombanın, polis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Mehmet Akif Hatunoğlu’nun baba ocağından yükselen ağıtlar herkesi ağlattı. Da...

Mardin’in Dargeçit ilçesinde yola önceden döşenen bombanın, polis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Mehmet Akif Hatunoğlu’nun baba ocağından yükselen ağıtlar herkesi ağlattı.

Dargeçit’te bölücü terör örgütü PKK’nın yola döşediği bombayı patlatması sonucu 3 arkadaşıyla birlikte şehit olan özel harekat polis memuru Mehmet Akif Hatunoğlu’nun baba evine ateş düştü. Hatunoğlu şehit olduğunda anne Sebiha, baba Hasan, eşi Semra, 2 yaşındaki kızı Sebiha Zümra ve kız kardeşi Hatice Hatunoğlu Pozantı’nın Akçatekir Yaylasında olduğu için eve gelen polis memurları haberi veremedi. Aileye telefonla ulaşan polis şehit ailesine oğullarının şehit olduğunu önce söyleyemeyip "Evinize hırsız girdi. Adana’ya gelmeniz gerekiyor" dedi. Bunun üzerine aile yaylanın yolcu minibüsüne binerek Adana’ya gelmek üzere yola çıktı. Bu arada araca birde polis memuru binerek aileye eşlik etti. Polis aileyle gelirken alıştıra alıştıra oğullarının şehit olduğunu söyledi. Bu haberi alan Hatunoğlu ailesi yıkıldı.

BİR TARAFI SIVANMAMIŞ ŞEHİDİN BABA EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Şehidin ailesi yoldayken belediye ve polis ekipleri de evde hazırlık başlattı. 6 yıl önce polis olan şehit Hatunoğlu’nun kredi çekerek borçlanıp yaptığı ve bir tarafı sıvasız olan eve Türk Bayrağı asıldı. Evin balkonunun demir şebekesi bile yoktu. Belediye de evin etrafında temizlik yapıp taziye çadırı kurdu.

ŞEHİT ANNESİNİN AĞIDI HERKESİ AĞLATTI

Bir süre sonra eve önce şehidin ablası Derya Çınar gelerek gözyaşlarına boğuldu. Çınar’dan sonra ise şehidin annesi, babası, eşi ve 2 yaşındaki kızı geldi. Anne araçtan bastonla inip güçlükle yürürken "Gitti kuzum Allah’ım kuzum gitti" diye ağıt yakması yürekleri dağladı. Bu ağıt karşısında şehit evine gelen kadın polisler de gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra arabadan baba Hasan Hatunoğlu da indi. Yakınları Hatunoğlu’na sarılıp ağladı.

ŞEHİDİN EŞİNİN HAMİLE OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Araçtan inen şehidin eşi Semra Hatunoğlu hemen eşinin baba ocağına giderken gözyaşlarına boğuldu. Bu arada şehidin eşinin hamile olduğu öğrenildi. Şehidin 2 yaşındaki kızı Sebiha Zümra Hatunoğlu’nu ise kadın polis memurları kucağına alarak eve götürdü.

Baba Hasan Hatunoğlu yaptığı açıklamada, "Hepimizin başı sağolsun. En son 2 ay önce görüşmüştük. Telefonla her gün görüşüyorduk" dedi.

Şehidin yarın Cuma namazından sonra Adana’da toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.