Şehit Polisler İçin Mevlit Okutuldu

Şehit Polisler İçin Mevlit Okutuldu
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde şehit edilen 8 polis için mevlit okutuldu.

- Bingöl’ün Karlıova ilçesinde şehit edilen 8 polis için mevlit okutuldu.

2012 yılında Bingöl’ün Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkiinde pusuya düşürülerek şehit edilen 8 polis için Ulu Cami’de mevlit okutuldu. İkindi namazının ardından okutulan mevlide vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlit-i Şerif ve ilahilerin ardından yapılan dua, şehit polislerin ruhlarına hediye edildi. Camiye gelen vatandaşlara polisler tarafından lokum ve gül suyu ikram edildi.

Mevlit programının ardından bir açıklama yapan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, “16 Eylül 2012 Karlıova’da görevden dönen polislerimize karşı girişilen bir saldırıda 8 polisimiz şehit edilmişti. Tabi bu ilimiz için çok acı bir hadiseydi. Bu olayda şehit olan bütün polis kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar şehitlerimizdir. İnşallah yüce makamlardadırlar. Ailelerine bu vasıtayla baş sağılığı diliyorum. Emniyet teşkilatımızı da düzenledikleri anma programından dolayı kutluyorum. Allah onlara rahmet etsin, cennette yerlerini yüksek eylesin. Ülkemizde bu tür hadiseler geçmişte daha çok yaşanıyordu. Çok şükür bu günlerde çok fazla yaşamıyoruz. İnşallah barış ve kardeşlik sürecinin sonuna bu şekilde ulaşabilirsek, İnşallah bir daha bu tür olayları yaşamayacağız. Genç polislerimiz ve askerlerimiz de bu tür saldırılarda şehit edilmiş olmayacaklar. Bu vesileyle ben hepsine tekrardan baş sağlığı diliyorum. Allah onlara rahmet etsin diyorum" dedi.

Mevlit programına, Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, İl Müftüsü Mecit Can, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun, polis ve vatandaşlar katıldı.

Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkisinde, çevik kuvvet polis aracının geçişi sırasında, önceden menfeze yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu Murat Toprak, Fatih Celayir, Samet Kıcalı, Şehymus Karakut, Osman Küçükdilan, Gökhan Kuzu, Cuma Mercimek ve Ümit Yıldırım şehit olmuştu.

ŞEHİT POLİSLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.