Şehit Savcı İçin Aliağa’da Saygı Duruşu

Şehit Savcı İçin Aliağa’da Saygı Duruşu
İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nde, terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için, İzmir’in Aliağa ilçesinde hakim, savcı ve avukatlar saygı duruşunda bulundu.Çağlayan...

İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nde, terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için, İzmir’in Aliağa ilçesinde hakim, savcı ve avukatlar saygı duruşunda bulundu.

Çağlayan Adliyesi’nde, terör örgütü mensupları tarafından rehin alınan ardından düzenlenen operasyonda ağır yaralı olarak kurtarılan ve şehit olan Mehmet Selim Kiraz’ın ölümü, meslektaşlarını, adliye çalışanlarını ve tüm Türkiye’yi üzüntüye boğdu. Yurt çapında olay tepkiyle karşılanırken, Aliağa ilçesindeki savcı ve avukatlar, şehit savcı için saygı duruşunda bulundu.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, saldırıyı yorumlayarak, "Talihsiz, menfur bir saldırı. Bu hem kişisel olarak savcımıza, hem adliye teşkilatına hem de tüm milletimize karşı yapılmış terörist saldırıdır. Olay, kişisel bir olayın ötesinde bütün kamunun güvenliğini ilgilendiren bir olay. Hem güvenlik birimlerimiz hem de binaya girenler açısından binaya girişlerde daha tedbirli olmak gerekiyor. Bu tür durumlarda kamu binalarının nasıl korunacağına ilişkin mevzuatlar ve düzenlemeler var. Dileğimiz bu tür olayların tekrar yaşanmamasıdır" dedi.

"ADLİYEYE NASIL GİRDİKLERİ SORUŞTURMA SONUCUNDA BELLİ OLACAK"

İzmir Barosu Aliağa İlçe Temsilcisi Avukat Ercan Canımoğlu ise, üphelilerin adliyeye nasıl girdiği soruşturma sonucunda belli olacağını kaydederek, şu açıklamaları yaptı:

"Avukat camiası olarak olay nedeniyle fevkalade üzgünüz. Bu olayın ne şekilde meydana geldiği, şüphelilerin adliyeye nasıl girdiği soruşturma sonucunda belli olacaktır. Şu anda basına yansıyan bilgilerin çoğu teyit edilememiş, spekülatif bilgiler. Olay zaten özü itibariyle bir terör saldırısıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.