Şehit teğmenin cenazesi Ankara’ya gönderildi

Şehit teğmenin cenazesi Ankara’ya gönderildi
Edirne'nin İpsala ilçesinde meydana gelen kazada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Keşan Devlet Hastanesi'nde şehit olan Teğmen Davut Başaran'ın cenazesi,...

Edirne'nin İpsala ilçesinde meydana gelen kazada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Keşan Devlet Hastanesi'nde şehit olan Teğmen Davut Başaran'ın cenazesi, Ankara'ya gönderildi.

Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Yenikarpuzlu beldesinde Türkiye-Yunanistan sınırındaki İpsala 1. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı 2. Hudut Bölüğü'ndeki gözetleme kulelerinde nöbet tuttuktan sonra birliklerine dönen askerleri taşıyan araç Meriç Nehri seddesi üzerinde takla atmış, kazada Er Mustafa Tuğrul (21) şehit olmuş, Teğmen Davut Başaran (24) ile erler Ahmet Alpyürek ve Salih Başak da yaralanmıştı. Kazadan yaralı kurtulan Teğmen Davut Başaran, sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin cenazesi, Çanakkale Gelibolu'dan gelen savcının incelemesinin ardından Keşan'a gelen babası ve ağabeyi tarafından teslim alındı. Cenaze Çorlu'dan kalkan askeri uçakla Ankara'ya gönderildi.

BABAEVİNDE YAS

Şehit olan Teğmen Davut Başaran'ın Ankara'daki babaevi yasa büründü.

Edirne'nin İpsala ilçesi Yenikarpuzlu beldesi yakınlarında 2 Ekim günü nöbetten dönen askerleri taşıyan askeri araç devrilmişti. Kazada ağır yaralanan Teğmen Davut Başaran (24), hastanede verdiği üç günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Şehidin Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Ekin Mahallesi'nde bulunan babaevine acı haber ulaştı. Şehidin babaevine büyük Türk bayrağı asılırken, belediye taziye çadırı kurdu. Baba Eyüp Başaran ve anne Sahure Başaran ise evlatlarının cenazesini almak için Etimesgut Askeri Havaalanı'na gitti. Şehit Teğmen Başaran'ın bekar olduğu öğrenildi.

Şehit teğmenin cenazesi Ankara’ya gönderildi

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.